Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:905253
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Konfliktu jēdziens    6
2.  Konfliktu veidi    9
3.  Galvenie konfliktu iemesli    12
4.  Konfliktu risināšanas metodes    15
5.  Konflikta sekas    20
6.  Kā izvairīties no konfliktiem?    21
7.  Saskarsmes jēdziens    22
8.  Saskarsmes struktūra    25
9.  Verbālā saskarsme    26
10.  Neverbālā saskarsme    27
11.  Saskarsmes laika un telpas strukturēšana    28
12.  Vizuālais kontakts    31
13.  Ķermeņa valoda    32
14.  Neverbālās komunikācijas loma konfliktu regulēšanā    35
15.  Nobeigums    38
16.  Izmantotā literatūra    41
Darba fragmentsAizvērt

Konflikts ka patstāvīgs jēdziens un process intensīvi pētīts kopš 1924.gada; tika izveidots kategoriju apraksts, ko vēlāk papildināja kofliktoloģijas speciālisti A.Ancupovs, S.Prošanovs un citi. Zināšanas par konfliktiem, to pētījumi ir ilgstošu izmaiņu rezultāts, kas ir izvērtēts, pamatojoties uz mūsdienu humanitārajām, sociālajām un eksaktajām zinātnēm, reliģiju, mākslu, kultūru, sabiedriski politisko praksi un pieredzi. Līdz 1924.gadam konfliktu pētīšana bāzējās uz praktisku pieredzi. Otrajā periodā- 1924.-1990. gadā – konfliktu pētīja, pamatojoties uz zinātniskām metodēm un principiem.
Konfliktoloģijas zinātnes attīstības trešajā periodā – no 1990.gada līdz mūsdienām – konfliktoloģijas zinātne kļuvusi par starpzinātņu nozari.
Konfliktoloģija ir konfliktu starpzinātniska pētīšana. Pētīšanas objekts ir dažādu līmeņu konflikti (konflikti indivīda līmenī, starppersonu konflikti, starpgrupu, starpvalstu, sociālie konflikti,) pētīšanas priekšmets ir konfliktu iemesli, attīstības likumsakarības un principi, risināšanas stratēģija, taktikas, diagnosticēšana (Rasma Garleja, 2003).
Sociālo konfliktu izpētē mūsdienās uzmanību piesaista vācu konfliktologs R.Darendorfs, viņš konfliktu identificē ar cīņu.
Vācu pishologs K.Levins (1880-1947) tiek uzskatīts par pirmo konfliktu koncepcijas autoru.
Plaši pazīstama ir ASV psihologa Daniela Dana konfliktu atrisināšanas “četru soļu” metode , kura ir domāta vidējam konflikta līmenim – sadursmei.
Konflikti ir neatņemama un tāpēc normāla dzīves sastāvdaļa. Konflikts var būt gan iekšējs ( pašā cilvēkā – kā pretēju vēlmju, impulsu sadursme, kas ietekmē cilvēka uzvedību), gan ārējs – starppersonu (starpgrupu) konflikts, kurā viena puse traucē otrai veikt kādas darbības un sasniegt mērķi, jo katrai ir savas intereses . Konflikts var būt progresa virzītājspēks, kas labvēlīgi ietekmē partneru attiecība. Konflikts var traucēt progresu, ja tā dalībniekiem ir iesīkstējuši uzskati, tie pretojas pārmaiņām, uzmanību akcentē uz grūtībām un pārspīlē to nozīmi, nemeklē risinājumus. Konflikts pārtop par realitāti tā dalībniekiem brīdī, kad rodas incidents.
Uzvedības taktika konfliktsituācijā var mainīties atkarībā no konflikta rakstura. Viss atkarīgs no konflikta tipa, oponentu resursiem.
Vēlēšanās atrisināt konfliktu un uzlabot attiecības ir gudrības un spēka izpausme. Tas, kurš sper pirmo soli, iegūst zināmu kontroli pār situāciju.
Šķiet gandrīz vai neiedomājami, ka cilvēces miljona vai vairāk gadu ilgās evolūcijas laikā saprašanās bezvārdu aspekti ir tikuši pētīti tikai kopš mūsu gadsimta sešdesmitajiem gadiem un sabiedrībai vispār kļuva zināms par to pastāvēšanu pēc tam, kad Juliuss Fasts 1970. gadā izdeva grāmatu par ķermeņa valodu. Šī grāmata bija visa tā darba apkopojums, ko līdz tam laikam bija veikusi uzvedības pētnieki bezvārdu saprašanās jomā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1114895
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties