Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:265341
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.07.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  ANALĪTISKĀ DAĻA    8
1.1.  Negabarīta kravu klasifikācija    8
1.2.  negabaritātes Aprēķins    10
1.3.  tehniskie noteikumi Kravu izvietojumam un stiprinājumam uz vaļēja ritošā sastāva    12
1.3.1.  vispārīgie nosacījumi    12
1.3.2.  Kravu izvietošana vagonā    13
1.3.3.  Vagona šķērsStabilitātes pārbaude    15
1.3.4.  Spēki, kas iedarbojas uz kravu    16
1.4.  Negabarīta kravu pārvadāšanas noteikumi    18
1.5.  Negabarīta un smagsvara kravu pārvadāšanas pa dzelzceļu tehnoloģija un noteikumi    22
1.6.  Transportieru parka izmantošana lielgabarīta kravu pārvadāšanā    23
1.6.1.  Transportieru veidi    23
1.6.2.  Pieņemšana, iekraušana un nosūtīšana    29
2.  APRĒĶINU DAĻA    32
  SECINĀJUMI    39
  BIBLIOGRAFISKAIS SARAKSTS    40
Darba fragmentsAizvērt

Aprakstīta negabarīta kravu klasifikācija, aprakstīts kravu izvietojums un stiprinājums uz vaļēja ritošā sastāva. Aprakstīti spēki, kas iedarbojas uz kravu.
Aprakstīti negabarīta kravu pārvadāšanas Noteikumi, transportieru klasifikācija un smagsvara kravu pieņemšanas, iekraušanas un nosūtīšanas tehnoloģija.
Latvijā ir labi attīstīts transporta tīkls: ostas, plašs ceļu un dzelzceļu tīkls, naftas produktu cauruļvadi, starptautiskie aviosakari. Galvenā tranzītpārvadājumu daļa caur Latviju tiek veikta izmantojot dzelzceļa transportu. Vagona virsbūve ar kravu kustības laikā, ceļa un ritošā sastāva mijiedarbības gaitā, veic sarežģītus svārstību pārvietojumus. Kravas izvietošanai un nostiprināšanai uz vaļēja ritošā sastāva pilnībā jāatbilst Tehnisko noteikumu prasībām, kā arī rasējumiem, kuriem jābūt apstiprinātiem noteikumos noteiktajā kārtībā. Spēka lieluma noteikšanai, kas darbojas uz dažāda svara un izmēra kravām, ir noteikti šo spēku īpatnējie lielumi: inerces - uz 1 t svara, bet vēja spēki – l m2 tā iedarbībai pakļautās virsmas. Kravas, kuras tiek pārvadātas pēc vispārīgiem noteikumiem pa 1520 mm platu sliežu ceļu bijušās PSRS dzelzceļu tīkla robežās, nedrīkst pārsniegt SCM noteiktos kopējā tīkla kraušanas gabarītus.
Automašīnas, traktorus, lauksaimniecības un ceļu būvniecības mašīnas, dzelzsbetona un metāla konstrukcijas, kā arī citas kravas platformu un pusvagonu garuma robežās ir atļauts iekraut un nosūtīt pa visiem dzelzceļiem pēc atvieglota kraušanas gabarī­ta.
Darbā tiek apskatīti jautājumi par prasībām, kādas paredzētas negabarīta kravu pārvadāšanai, par kravu izvietošanu vagonā, par spēkiem, kas iedarbojas uz kravu pārvadāšanas laikā.
Par gabarīta kravām sauc maksimālo perpendikulāro ass šķērskontūru, kurā, neizejot uz ārpusi, iekrautai kravai jāietilpst uz vaļējā ritošā sastāva (ierēķinot iepakojumu un stiprinājumu) ar nosacījumu, ka ritošais sastāvs atrodas uz taisna horizontāla ceļa.
Krava ir negabarīta, ja, iekrauta uz ritošā sastāva, tā iziet no iekraušanas gabarītiem uz vienu vai divām pusēm. Tādēļ negabaritāte var būt vienpusīga vai divpusīga, pēdējā var būt simetriska vai asimetriska. Atkarībā no tā, kur krava vertikālajā plaknē pārsniedz kraušanas gabarītus, kravas negabaritāte iedalās: apakšējā, sānu un augšējā. Kravas apakšējā negabaritātes zona – augstumā no 480 līdz 1400 mm, ja attālums no ceļa ass ir 1626-1760 mm un augstumā no 1230 līdz 1400 mm, ja attālums no ceļa ass ir 1761-2240 mm; sānu negabaritātes zona – augstumā no 1400 – līdz 4000 mm; augšējā negabaritātes zona – no 4000 līdz 5300 mm. Pēc kravas lieluma, kurš pārsniedz iekraušanas gabarīta robežas, negabaritāti iedala piecās pakāpēs: 0, I, II, III un IV.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1208793
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties