Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:605415
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mēs katrs saprotam un cenšamies apmierināt savas vajadzības un risināt savas problēmas, tai pašā laikā pat nepieļaujam iespēju, ka arī otrs dara to pašu. Uzskatām, ka tie citi traucē sasniegt iecerēto un tādēļ ir nolīdzināmi līdz ar zemi. Mūs pārņēmis pārmērīgs egocentrisms, kas pašiem neļauj veselīgi elpot. Nu, nevar gaidīt žēlastību un iecietību no līdzcilvēkiem, ja pašos nav šo īpašību. Nav par katru cenu un rupjību vai pāridarījumu jāatbild tieši ar to pašu. Taču arī princips –pagriez otru vaigu- ne vienmēr iederas dzīves skaudrajā realitātē. Ja pļaukai pagriezīsi otru vaigu, saņemsi sitienu arī pa degunu. Mēs esam kļuvuši nežēlīgi, nelaipni un agresīvi pat brīžos kad tas nav attaisnojams. Tā arī katrs mēs sevi mierinām ar domu, ka pati dzīve ir nežēlīga un izdzīvo tikai stiprākie. Bet šā uzskata pašā pamatā jau pamanāma kroplība uzvar brutālākais, nekaunīgākais un pašapzinīgākais. Bērnībā centāmies līdzināties pasaku varoņiem, šodien cenšamies kā pašsaprotamu pieņemt sabiedrības diktēto uzvedības modeli. Negatīvais atkal rada tikai negatīvo, un tā tas tiek nemitīgi vairots ap mums. Varbūt tādēļ reizēm dzīve šķiet pelēka, nemīlīga un auksta. Varbūt šis aukstums jau pašā sākumā mājo mūsu pašu sirdīs. Negribas ticēt, ka nekas nav maināms. Neiegrožosim labestību un laipnību. Tas sildīs gan pašus gan arī apkārtējos.
Savā darbā runājam par narkomāniju un tās sekām. Narkomānija ir ļoti aktuāla tēma mūsdienās tāpēc pievērsāmies tai.
Mērķis:
1)apzināt narkotiku lietošanu Latvijā
2)uzzināt to nodarīto ļaunumu
3)to izplatību jauniešu vidū










Narkomānija un narkotisma jēdziens

Latvijas Krimināllikumā ir paredzēta kriminālatbildība gan par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizēšanas nolūkā vai to realizēšanu, pārsūtīšanu, izsniegšanu, gan par pamudināšanu lietot narkotikas un citām ar narkotikām saistītām darbībām.
“Narkomānija (no grieķu vārda “narke” – sastingums, miegs + “mania” – mainīgs neprāts, kaisle) ir spilgti izteikta patoloģiska tieksme un pieradums lietot vienu vai vairākas narkotiskas vielas, kas iedarbojas uz centrālo nervu sistēmu un izraisa smagas fiziskās un psihiski funkcionālās novirzes. Savukārt narkotisms ir daudz plašāka parādība par narkomāniju, daudz plašāks attiecību loks, kuras nav saistītas ar narkomāniju kā slimību vien (narkotiku audzēšana, kultivēšana, ražošana, lietošana, uzglabāšana, realizācija utt.).” Visām narkotiskajām vielām piemīt viena galvenā īpašība – mainīt cilvēka psihisko stāvokli subjektīvi patīkamajā virzienā, t.i., radīt eiforiju, stimulāciju vai uztveres (pat apziņas) traucējumus ar ilūzijām un halucinācijām. Tātad narkotiskās vielas vispirms iedarbojas uz cilvēka centrālo nervu sistēmu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties