Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:268749
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.07.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ādolfs Hitlers dzimis 1889. gadā Braunauā, Austro - Ungārijā. Klāras un Aloiza Hitleru ģimenē, kā ceturtais bērns. Tēvs Aloizs Hitlers bija muitas ierēdnis. ģimenes materiālais stāvoklis bija labi nodrošināts Bērnību pavadījis starp lauku ļaudīm. Skolu viņš sāka apmeklēt 1900. gadā un viņa sekmes bija augstākas par vidusmēra skolēna sekmēm. Ģimenē tika nospriests, ka zēns mācīsies reālskolā - vidusskolā, kas sagatavo audzēkni, lai viņš varētu mācīties tālāk valodas un tehniskos priekšmetus. Tēva un mazā Ādolfa plāni par nākotnes karjeru bija ļoti atšķirīgi. Tēvs vēlējās, lai dēls stājas civildienestā, bet dēls uzstāja, ka vēlas kļūt mākslinieks. Reālskolā pirmo gadu tika uzrādītas sliktas sekmes un audzēknis tika atstāts uz otru gadu. Jau šajā laikā sāka veidoties viņa politiskie uzskati: stingra vācu nacionālisma izjūta, sākums antisemītismam, nepatika pret valdošajām dinastijām un politisko iekārtu Austro-Ungārijā. Tāpat kā daudzi vāciski runājošie Austro - Ungārijas iedzīvotāji, Hitlers sevi vispirms un galvenokārt uzskatīja par vācieti.
Hitlera tēva nāve 1903. gada janvārī izmainīja Ādolfa stāvokli ģimenē. Zēns daudz laika pavadīja spēlējoties un sapņojot, palaidās mācībās un pameta skolu 1905. gadā. 1908. gadā mirst māte.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties