Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:643252
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


Pēdējā gadu desmitā esam dzīvojuši ļoti dinamiskā laikā, kad uzskatāmi un strauji mainījusies ne vien atsevišķu valstu, bet pat ļoti plašu, globālas nozīmes reģionu politiski ekonomiskā orientācija un to drošības politikas principi.
Kad jau šķitis, ka pasaules valstu starpā valdīs tikai civilizētas attiecības, šāda kolektīvās drošības perspektīve saskaras ar jauniem pārbaudījumiem, kas liecina, cik trausla ir stabilitāte un līdzāspastāvēšana. Un vairs nevar būt šaubu, ka vienīgā efektīvā izeja šādās situācijās ir globālas nozīmes drošības politikas nostiprināšana, tās respektēšana, atbalstīšana, kas pārvēršas katras valsts atsevišķajās drošības garantijās un drošības sistēmā.

Nacionālās drošības sistēma

1.Nacionālās drošības jēdziens.
Lai sekmīgi varētu raksturot un izvērtēt Latvijas nacionālās drošības sistēmu, tās institucionālos un procesuālos mehānismus, to teorētiskās un empīriskās sakarības, pašreiz aktuālo problemātiku, ir jāprecizē pats nacionālās drošības jēdziens. Precīzs nacionālās vides raksturojums sekmē vienotu valsts aizsardzības, iekšējās kārtības un drošības politikas izstrādi, draudu analīzi un ārkārtējo un krīžu situāciju maksimāli efektīvu profilaksi, novēršanu un pārvarēšanu, radot sabiedrībā stabilitāti un drošības sajūtu. Būtiskākais ir tas, ka, nacionālās drošības jēdziena formulējumu esamībai, ir skaidri saskatāmas Latvijas valsts nacionālās drošības pamatvērtības un to mērogi. Tas ir sevišķi svarīgi, jo to pārzināšana dod iespēju precizēt nacionālās drošības institucionālās sistēmas prioritāros uzdevumus, efektivizēt to izpildi, veicināt pārticību un stabilitāti valstī.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties