Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:349235
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads   
2.  Nabadzības jēdziens   
3.  Nabadzību izraisošie un veicinošie faktori Latvijā   
4.  Nabadzības sekas   
5.  Nobeigums   
6.  Izmantotās literatūras saraksts   
Darba fragmentsAizvērt

Savam referātam esmu izvēlējies aktuālu tēmu “Nabadzība”, jo daudzus gadus esmu strādājusi pašvaldībā Jelgavā, esmu saistīta ar dažādu sociālo problēmu risināšanu. Ir jūtamas atšķirības bezdarba līmeņa un maznodrošināto skaita rādītājos Latgales reģionā un Rīgas tuvumā, taču nabadzības problēma ir aktuāla sociāla problēma visā Latvijā.
Agrāk gan politiķi lietoja “maigākus” terminus: maznodrošinātais, sociāli mazaizsargātais un citus, taču tagad tiek teikts skaidri un gaiši “Nabadzība” un Valdībā darbojas darba grupa nabadzības novēršanas stratēģijas izstrādei.
Spilgts pierādījums nabadzības kā sociālas problēmas aktualitātei ir Latvijas sabiedrības satraukums, kas redzams gan presē, gan diskusijās par Pensiju likuma grozījumiem, sociālās aprūpes pilnveidošanu, gan dažādu nevalstisko organizāciju aktivitātēs (aptaujas, konferences, pētījumi u.c.). Piemēram, 2001.gadā Latvijas Pensionāru Federācija organizēja parakstu vākšanu par veco cilvēku nabadzības novēršanu, aicinot sakārtot Pensiju likumu, veselības, aprūpi, kā arī rast risinājumu komunālo parādu jomā. Minētās prasības Valdībai parakstīja 93 tūkstoši pensionāru, kas ir ievērojama sabiedrības daļa un viņu viedoklis ir vērā ņemams. Pensionāru vēstulē ir stingra norāde, ka “pensionāri prasa tiesības izdzīvot”, kas pierāda, cik veco cilvēku sociāli ekonomiskais stāvoklis ir nožēlojams.
Starptautiskā organizācija “Help Age International” ir sagatavojusi ziņojumu “Pasaules veco cilvēku stāvoklis 2002.gadā”, norādot, ka daudzviet pasaulē veciem cilvēkiem ir liegtas pamattiesības – nav iespēju saņemt pilnvērtīgu veselības un sociālo aprūpi, pietiekamus ienākumus, viņi tiek ļaunprātīgi izmantoti vai ignorēti.
Stāvoklis Latvijā pierāda, ka arī mums nabadzība ir sociāla problēma – ANO un Pasaules Banka palīdz realizēt projektu par Nacionālās nabadzības izskatīšanas stratēģijas izstrādi Latvijā, un veikti dažādi pētījumi: “Etniskā piederība un nabadzība Latvijā”, “Nabadzība un darba tirgus Latvijā”, “Kā izdzīvot ar niecīgiem līdzekļiem Latvijā”, “Kas un kur Latvijā ir nabadzīgs?”, notiek arī diskusija par minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanu trūcīgajiem (Labklājības ministrija, pašvaldības, arodbiedrības, nevalstiskās organizācijas).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1191087
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties