Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:825980
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  ĢIMENES SITUĀCIJA LATVIJĀ    4
  BĒRNU FIZISKĀ ATTĪSTĪBA    5
  VESELĪBA    7
  BĒRNU SEKMES SKOLĀ    7
  VARDARBĪBA PRET BĒRNU    8
  IELAS BĒRNI, ALKAHOLISMS, NARKOMĀNIJA    9
  PROBLĒMU RISINĀJUMI    10
  NOBEIGUMS UN SECINĀJUMI    12
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    13
Darba fragmentsAizvērt

To, ka nabadzība Latvijā ir viena no lielākajām sociālajām problēmām zina un sastopas ar to arī ikdienā ik viens no mums.
Iemesli nabadzībai ir daudzi, piemēram, bezdarbs, nespēja konkurēt darba tirgū un daudzi citi iemesli, kas atkarīgi gan no valsts politikas un ekonomikas attīstības tendencēm, gan arī no pašiem indivīdiem
Arī nabadzības izraisītās sekas ir graujošas – stress, sliktie dzīves apstākļi, problēmas darbā vai tā trūkums, kas krasi atsaucas uz demogrāfisko situāciju valstī – palielinās mirstība, bet dzimstības līmenis ir zems. Sabiedrībā valda depresija, kas tāpat kā citas problēmas negatīvi ietekmē sabiedrības veselību. Pieaug alkaholisma saslimšanu gadījumu skaits, strauji izplatās narkomānija it sevišķi jaunu cilvēku vidū utt.
Situācija patiešām briesmīga, lai gan tiek darīts pēc iespējas daudz, lai šo nelabvēlīgo situāciju novērstu. Šim nolūkam pat izstrādāta nabadzības novēršanas stratēģija.
Šās situācijas kontekstā īpašu uzmanību vēlētos pievērst bērnu situācijai Latvijā, jo kā zināms bērni ir mūsu nākotne. Taču, cik tā būs laba, ja bērna pamattiesības netiek ievērotas, ja bērnam nav iespējas mācīties, ārstēties un visādi citādi gan fiziski, gan garīgi pilnveidoties līdzekļu trūkuma dēļ? Pilnîgi noteikti bērnu situāciju Latvijā var definēt kā atsevišķu sociālu problēmu, ko izraisījusi apkārtējā vide, bet it sevišíi nabadzība, kas ir ne tikai atsevišķās ģimenēs sastopama parādība, bet gan visas sabiedrības kopēja problēma. Un absurda ir situācija, ka mājsaimniecības, kurās ir bērns saskaņā ar mājsaimniecības budžeta un darbaspēka apsekojumu datiem ir lielāks nabadzības risks, turklāt, jo vairāk bērnu, jo lielāks šis risks [ 4]
Savā darbā aplūkošu bērnu situāciju Latvijā un šīs situācijas saistību ar ģimenes ienākumiem un vispār ekonomisko nodrošinājumu, tas ir, kā Latvijas ģimeņu ekonomiskais stāvoklis ietekmē bērnu fizisko, garīgo un sociālo attīstību, kādas sekas tas izraisa, kā arī aplūkošu to, kas būtu darāms, lai šo situāciju novērstu.
Ģimene ir tā vide, tā pamatinstitūcija, kurā aug un attīstās bērni. ‘’Gimenei, lai kāda tā arī būtu (ar abiem vecākiem, vienu no vecākiem, aizbildni, audžuvecākiem utt.) ir jānodrošina bērnu fiziskā, garīgā un sociālā attīstība. Ģimene ir tā, kas uzņemas atbildību par bērnu vai bērniem un materiāli uztur un atbalsta tos līdz tie paši par sevi spēj parūpēties, tāpēc, lai runātu par bērnu stāvokli Latvijā, vispirms jāaplūko ģimenes kā veseluma situācija.
“LR Labklājības ministrijas un ANAP projekta “Atbalsts nabadzības novērošanas stratēģijas izstrādei” pirmajā posmā veikta 400 trūcīgo ģimeņu kvalitatīvā aptauja.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties