Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:304010
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Izanalizējot pieejamo informāciju par nabadzības definēšanu, situāciju Pasaulē un Eiropā, kā arī nabadzības cēloņiem, sekām un risinājumiem var izdarīt šādus secinājumus:
• Nabadzības definēšana var būt dažāda, tā var tikt uzskatīta gan par parādību, kad cilvēks nevar atļauties sev nepieciešamās lietas pamatvajadzību apmierināšanai vai arī par parādību, kad cilvēks dzīvo sliktākā labklājības līmenī nekā pieņemts viņa sabiedrībā.
• Nabadzība ir nopietna problēma pasaulē, it īpaši lauku reģionos. Cīņa ar to ir viens no svarīgākajiem cilvēces uzdevumiem.
• Pēc statistikas nabadzība Eiropā nav sevišķi izplatīta, taču neatkarīgi no tā, lauku reģioni ir pakļauti nabadzības riskam.
• Eiropas Savienības lauku reģionos ir vērojams kontrasts starp tiem reģioniem, kur nabadzības problēmas ir mazas (vecajās ES dalībvalstīs, Ziemeļu valstīs) un tur, kur nabadzības problēmas ir lielas (Bijušā PSRS bloka valstis)
• Bijušajām PSRS bloka valstīm ir raksturīgs nabadzības cēlonis, kas radies pārmaiņu periodā no sociālistisko uz kapitālistisko sabiedrības formu.
• Demogrāfiskie procesi, kas ietekmē nabadzības rašanos, ir migrācija uz pilsētām, novecošana un dzimumu nevienlīdzība skaita ziņā. Tāpat nabadzības rašanos var radīt pieeja transporta infrastruktūrām un informācijas tehnoloģijām.
• Nabadzība rada sociālo atstumtību, kas savukārt rada problēmas izglītības nozarē, kas neļauj ekonomikai attīstīties tādejādi kavējot lauku reģionu attīstību.
• Nabadzība rada problēmas veselības nozarē un, ja lauku reģionā cilvēkiem ir slikts veselības stāvoklis, tad novērojama arī vāja ekonomiskā izaugsme.
• Cīņai ar nabadzību var pielietot gan dažādas nodokļu programmas, kas pārsvarā ir dažāda veida atlaides nabadzības situācijā esošajām ģimenēm, gan arī stimulējot biznesa attīstību lauku reģionos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties