Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:374623
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Multikulturālisms – jauna kultūras forma, kas radās XX. gs. otrajā pusē planetārās migrācijas rezultātā : 1) kultūras politiskā stratēģija, kas balstās uz koncepciju par kultūras vienlīdzību un līdztiesību; 2) zinātniski metodoloģiskā nostādne, analizējot un interpretējot multisku un multiski materiālu; multikulturālu koncepciju vispirms kādu laiciņu (70. – 80.g.) bija populāra ASV Universitātē un sociāli politiskajā publicistiskā un esejestiskā; mūsdienu multikulturālismu koncepcija ir oficiāli ietverta valsts kultūras politikā Kanādā un Austrālijā, kā arī rekomendēta dažādos Eiropas Savienības un citu starptautisko organizāciju dokumentos par izglītību, valodām, attieksmi pret minoritātēm; zinātnē multikulturālisma koncepcija atspoguļojās krospsiholoģijā, kroskultūrās studijās, kulturoliģijā, izglītības un pedagoģiskajās teorijās; intekulturālajā izglītībā, valodniecībā u.c.; Latvijas polietniskajā sabiedrībā multikulturālisma koncepcijas proponēšana mērķtiecīgi un vispusīgi sākās 1993. gada aprīlī pēc privātās zinātniskās iestādes „Multikulturālisma centrs” (MKC) izveidošanas.
Kulturoloģija. Kultūras globalizācija. Par kultūras globalizāciju mūsdienās dēvē etnisko kultūru mijiedarbību un šīs mijiedarbības stimulēto kultūru transformāciju planetārā mērogā.
Kultūras globalizācijas avots ir kultūras difūzija jeb, citiem vārdiem sakot, interekulturālo attiecību process.
Kultūras difūzija ir vēsturiski sena parādība, jo kultūras formas vai pat kultūras atsevišķas sistēmas cilvēces pastāvēšanas laikā vienmēr ir izplatījušās no vienas vietas uz otru vietu.
Tā, piemēram, Senās Romas kultūras formas plaši izplatījās visā Eiropas teritorijā. Savukārt mūsdienās visā pasaulē strauji izplatās amerikāņu kultūras formas.
Mēdz uzskatīt, ka kultūras difūzija ir galvenais veids, kā izplatās kultūras inovācijas.
Kultūrā jaunās formas parasti rodas relatīvi lokālā telpā (piemēram, kādā iestādē, pilsētā) un tikai pēc tam tiek pārņemtas plašākā teritorijā (piemēram, valstī, kontinentā, planētā).…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1133863
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties