Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:825102
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

1918. gada 18. novembra Latvijas Republikas proklamēšanas akts politiski pasludināja, ka radusies jauna, no Krievijas impērijas neatkarīga valsts. Ritot gadu desmitiem un simtiem, Latvijas teritorijā bija radusies noteikta tiesību sistēma, ko jaunā valsts, ciktāl tā nebija pretrunā ar pašas interesēm, pārņēma. Līdzīgā situācijā Latvija atradās pēc 1990. gada 4. maija, kad politiski tika pasludināta Latvijas valstiskuma atjaunošana.
Tā kā Latvija ir ļoti jauna valsts un savu neatkarību atjaunoja tikai pirms nedaudz vairāk kā 10. g., tās konstitūcijā un likumdošanā ir daudz nepilnību, kuras būtu jānovērš, jo valstij jābūt sakārtotai likumdošanai, lai tā varētu normāli eksistēt un darboties tās iekārta. Šādas problēmas pastāv arī muitas un robežkontroles likumdošanā un realizēšanā. Lai valsts normāli darbotos, vispirms ir jāsakārto tās robežkontrole un nodokļu iekasēšana. Vēlējos izprast šo sarežģīto sistēmu, un vairāk iedziļināties tās darbība, kā arī informēt citus Latvijas iedzīvotājus par tās darbību un robežšķērsošenas kārtību uz Latvijas Republikas robežas izvēloties un izstrādājot šo zinātniski pētniecisko darbu.
Muita kā attīstības gaitā veidojusies sarežģīta tiesību sistēma nav iespējama bez tiesiskās pēctecības faktora. Šis nelielais pētījums palīdzēs saprast šo vēsturiski sarežģīto muitas sistēmas attīstību un tagadējo darbību, kā arī tieši Alūksnes rajonā esošā Veclaicenes muitas kontrolpunkta darbībā.
Ar terminu “muita” ekonomiski tiek apzīmēts maksājums. Šis pats termins tiesībās tiek lietots plašākā nozīmē, apzīmējot ar to tiesiski izveidotu sistēmu, kas ietver sevī valsts noteiktu muitas politiku un muitas struktūru, kura administratīvā veidā realizē šo politiku. Šis pētījums ir ieskats “muitas” kā administratīvas struktūras jeb iestādes darbības vēsturē un šodienā, kā arī šis sistēmas trūkumos un nepilnībās.
Mērķis izstrādājot šo darbu – izpētīt un izprast Latvijas muitas sistēmu un izpētīt tās attīstību Latvijas teritorijā balstoties uz Veclaicenes robežšķērsošanas punkta darbību.
Darba uzdevums:
• Latvijas Muitas vēsturiskās attīstības izpēte sākot ar vissenākajām liecībām par muitošanu Latvijas teritorijā līdz atjaunotās Latvijas Muitas darbībai.
• Vispārēja Latvijas Republikas robežšķērsošanas punktu darbības izpēte un klasifikācija.
• Veclaicenes muitas kontrolpunkta darbības un problēmu izpēte atjaunotās Latvijas laikā, kā arī izpētīt tā vēsturisko attīstību.
Darba hipotēze – Tā kā Latvijas valstij ir daudz ekonomisku problēmu, tad Lai šīs problēmas risinātu, vispirms jāsakārto tās robežkontrole un nodokļu iekasēšana, lai tās varētu efektīvi darboties un nestu maksimāli lielus ienākumus valsts budžetā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties