Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:792753
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmais materiāls, no kura sāka izgatavot briļļu lēcas, bija minerāls jeb tautas valodā sauktās stikla lēcas. Mūsdienās ir plašs materiālu piedāvājums, no kā tiek gatavotas oftalmiskās lēcas. Lēcas tiek gatavotas no plastikāta (ir dažāi plastikātu tipi, kas ietver “cietos sveķus”, akrilus, poliuretānus, polikarbonātus) vai dažādiem stikliem. Mūsdienu pasaulē apmēram 95% no briļļu lēcām ir gatavotas no plastikāta materiāliem. Pateicoties plastikāta raksturīgajam vieglumam, gandrīz vienmēr plastikāts aizvieto stiklu kā pirmo izvēli lēcu materiālos. Kaut arī procentuāli nedaudz, bet tomēr izmanto arī stikla lēcas. Tās parasti ir ar augstu refrakcijas koeficientu un fotohromās.
Jābrīnās vien, cik gan dažāds var būt briļļu pielietojums – lasīšanai, tālumam, darbam ar datoru, saulesbrilles, speciālas brilles šoferiem, sportistiem, slēpotājiem, dažādas aizsargbrilles, brilles vienkārši skaistumam, u.c. Katram pielietojumam un briļļu veidam ir savs īpatnējais materiāls, pārklājums, savs pagatavošanas veids un dažādie lēcu piejaukuma veidi.
Tā kā mana darba uzdevums ir atrast informāciju par minerālmetriāliem briļļu lēcu izgatavošanā, apkopot to un prezentēt manis savākto informāciju. Izvirzīju sev par uzdevumu atrast informāciju, ko internetā vai grāmatās iegūt nevar, konkrētāk – apmeklēt lēcu noliktavu Rīgā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1120775
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties