Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:266071
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mežaparka līdzsvarotas attīstības plāna (turpmāk - Plāna) mērķis ir veicināt līdzsvarotu attīstību Mežaparkā. Attīstība ir līdzsvarota, ja ekonomiskā attīstība, sociālā un vides aizsardzība tiek sabalansēta tā, lai šībrīža procesi neapdraud un neierobežo nākamo paaudžu iespējas dzīvot kvalitatīvā vidē. Tas nozīmē, ka ekonomiskās attīstības rezultātā netiek noplicināts dabas un kultūrvēsturiskais mantojums vai piesārņota vide, un nevienai sabiedrības daļai netiek ierobežotas sociālās tiesības - piemēram, visiem pilsētas iedzīvotājiem ir vienlīdz pieejamas pilsētas sabiedriskās atpūtas ārtelpas (piemēram, Ķīšezers).
Vietējo uzņēmēju tiešā kompetencē, par tiem atbild valsts, pašvaldība un tām pakļautās institūcijas. To darbības uzdevums ir organizēt, finansēt un sniegt pakalpojumus un veidot tādu attīstību, kas ir saskaņā ar iedzīvotāju vajadzībām un vēlmēm un sabiedrības ilglaicīgām attīstības interesēm. Līdz ar to Plāns var ne tikai palīdzēt mums pašiem sakārtot domas par to, ko mēs vēlamies darīt, bet arī kalpo par pamatotu argumentu dialogā ar izpildvarām un lēmumpieņēmējiem mums svarīgos jautājumos, kas ir viņu kompetencē. Plāns kā Mežaparka iedzīvotāju viedoklis būs īpaši noderīgs, detaļplānojumu izstrādes laikā risinot jautājumus par neapbūvēto teritoriju vēlamo turpmāko izmantošanu.

Plānā atsevišķi apskatīta būtībā visa Mežaparka teritorija sākot ar dzīvojamo rajonu, kultūras un atpūtas parku "Mežaparks" (turpmāk - Parks), Ķīšezeru un tā piekrasti un pat dzīvojamam rajonam pieguļošās teritorijas (ģimenes dārziņi, bijusī armijas teritorija gar Mailes upīti, neapbūvētā teritorija starp Ķempes un Ķīšezera ielām).
Plānā apskatīti jautājumi, kas skar gan privāto īpašumu, gan pakalpojumu, tai skaitā, sabiedrisko pakalpojumu sfēru, gan sabiedriskās koplietošanas ārtelpas - valsts vai pašvaldības īpašumā esošās ielas, zaļās zonas un Ķīšezeru.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1154219
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties