Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:502914
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mērniecības pirmsākumi Latvijā meklējami jau viduslaikos. Valsts arhīvos atrodami to laiku zemes plāni, atsevišķi zemes uzskaites materiāli. Vecākie mērniecības materiāli, kuriem ir praktiska nozīme pašreizējā zemes reformā datēti ar 19. gadsimta vidu, kad latviešu zemnieki masveidā ieguva zemi īpašumā. 1919.gada jūlijā tika nodibināta pirmā Latvijas valsts mērniecības organizācija - Zemkopības ministrijas Mērniecības un kultūrtehniskas nodaļa, kurā strādāja 13 mērnieki. 1920.gadā izveidojās patstāvīga Mērniecības nodaļa ar 166 darbiniekiem, bet 1922.gadā to skaits sasniedza jau 483.
Latvijas Republikas Valsts zemes dienests/ vēsture/.

Mērnieks ir sena un godājama profesija. Tā radusies jau viduslaikos un , domāju, ka pastāvēs vienmēr, kamēr cilvēki apdzīvos šo zemi.
Par šo profesiju man radās interese, jo mans tētis ir mērnieks. Arī mans brālis Reinis apguvis šo profesiju un, paralēli studijām augstskolā, strādā Valsts Zemes dienestā.Ar 2006.gadu šai profesijai dots kods 3212 10 . Pats esmu piedalījies mērīšanas procesā. Pirmo reizi palīdzēju tēvam 10 gadu vecumā, kā mērnieka palīgs.
Ir nepieciešama Augstākā vai profesionālā izglītība. Šo izglītību var iegūt LLU – Lauku inženieru fakultātē. Specialitāte: Zemes ierīcība. Apakšprogrammas: teritoriju plānošana, nekustamā īpašuma vērtēšana, lietišķā ģeodēzija (mērniecība). Studiju ilgums 4-5.gadi bakalaura un profesionālā studiju programmā. Mācību maksa gadā 380Ls.
Tiesības studēt LLU ir Latvijas pilsoņiem un personām, kurām ir tiesības uz LR izdotu nepilsoņu pasi, kā arī personām, kurām ir izsniegtas pastāvīgas uzturēšanās atļaujas. Lai iestātos LLU, nepieciešams vispārējo izglītību apliecinošs dokuments. Pilna laika studentiem, kuri ieskaitīti valsts noteiktā uzņemšana limita ietvaros, no valsts budžeta studijas apmaksā tikai vienā studiju programmā.
Iesniegumus pieņem no reflektantiem, kuri LLU noteiktajos centralizētajos eksāmenos ir ieguvuši A,B,C,D un E līmeņa sertifikātus, kā arī vidējā izglītības atestātā gada vidējā atzīme nevienā mācību priekšmetā nav zemāka par 4 ballēm.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties