Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:759533
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Vispārīgā informācija par Meksiku    4
2.  Ekonomiskā situācija Meksikā    6
3.  Meksikas kultūra    10
3.1.  Meksikas iedzīvotāji    10
3.2.  Meksikāņu nacionālā virtuve    12
3.3.  Meksikāņu apģērbs    13
3.4.  Svētki Meksikā    14
4.  Biznesa attiecības ar meksikāni    19
  Secinājumi    21
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    22
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Meksika ir valsts Ziemeļamerikas kontinenta dienvidu daļā, tā atrodas tropu un subtropu platuma grādos, tāpēc tur vienmēr ir vasara..
2. Meksika ir vairāku organizāciju dalībniece- Ziemeļamerikas Brīvās tirdzniecības nolīguma (NAFTA), Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (ESAO), Pasaules Tirdzniecības organizācijas un ANO dalībniece, kas sekmē valsts ekonomikas attīstību un sadarbību ar citām pasaules valstīm.
3. Kaut arī Meksika ir ekonomiski attīstīta valsts, vēl joprojām pastāv ekonomiskās atšķirības starp lauku un pilsētu iedzīvotājiem, lauku iedzīvotāji dzīvo diezgan nabadzīgos apstākļos.
4. Meksika ir valsts, kas ir bagāta gan ar garīgo, gan kultūras mantojumu- lielisks dabas krāšņums, senās pilsētas, indiāņu kultūras, nacionālā virtuve un apģērbs.
5. Meksikāņi ir mierīgi, rezervēti, ar iekšēju pašcieņu, ļoti ticīgi, par ko liecina Sv. Gvadalupes Marijas ikonas izvietošana visās sadzīves vietās.
6. 60% Meksikas iedzīvotāju ir metisti, bet 30%- indiāņi, kuri vēljoprojām dzīvo ciltīs un seko cilts tradīcijām- iedzīvotāji pakļaujas cilts padomei, kurā ir bagātākie ciemata pārstāvji, bet galvenais ir priesteris.
7. Meksikāņu nacionālās virtuves ēdieni pārsvarā ir ļoti asi, jo tajā ēdieniem mēdz pievienot čili, bet meksikāņu virtuve nekādi nav iedomājamā arī bez viena no saviem tipiskajiem komponentiem- tortiljām ( kukurūzas plācenīši).
8. Pateicoties globalizācijai ikdienas apģērbs Meksikas iedzīvotājiem ne ar ko īpaši neatšķiras no Eiropā dzīvojošajiem, taču lauku apvidos vēl joprojām ir cilvēki, kas nēsā tradicionālo meksikāņu apģērbu, arī Meksikas svētkos var redzēt dažāda veida nacionālos tērpus, it īpaši tas ir redzams karnevāla laikā.
9. Meksikāņu sieviešu nacionālais tērps sastāv no "huipil" (sava veida tunika ar īsām piedurknēm), "quechquémitl" (plecu apmetnis), un "rebozo" (sava veida šalle), savukārt vīriešiem- krekls, bikses, zābaki, apmetnis, ko sauc par „sarape, ” protams neatņemama sastāvdaļa nacionālajā apģērbā ir „sombrero.”
10. Tāpat kā jebkurā valsī tā arī Meksikā ir daudz un dažādu svētku, kas padara krāšņāku un savām īpatnībām, un tradīcijām bagātāku valsts kultūru.
11. Meksikāņi ir tauta, kas biznesa attiecībās par svarīgu sastāvdaļu uzskata tieši sarunu procedūru, tāpēc tiekoties ar Meksikas uzņēmēju ir svarīgi sagatavoties un savākt visu nepieciešamo informāciju.
12. Dodoties uz Meksiku ir jāizpēta esošā informācija par Meksikas kultūru, piemēram, ka Meksikā smēķēšana publiskās vietās ir aizliegta, lai nerastos nekādi pārpratumi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties