Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:496177
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Japāna jeb uzlecošās saules zeme ir izvietojusies uz 4 lielām un 4000 mazām salām. Japānas divas pirmās pamatciltis bija aini un hajati.
Japāna pieder pie lielajām Āzijas kultūrām. Japāņu kultūra ir veidojusies un attīstījusies balstoties uz budismu. Unikālajā gadsimtu ilgajā Japānas noslēgtībā kā dārgā lādē glabājas nepārveidota Āzijas kultūra.
Japāņu mentalitāte balstās uz izteiktu tradicionalitāti. Bet tas nozīmē, ka tautas ticējumi vēl ilgi veiksmīgi apvienosies ar austrumu reliģiju( konfucisms, budisms) un sintoistisko domāšanu. Japāņu kultūra daudzos aspektos ir unikāla un pārsteidzoša. Tā ir gan pārsteidzošā japāņu pieklājība, gan japāņu izcilās darba spējas,kas vienmēr ir apvienojušās ar spilgti izteiktām goda jūtām un bezierunu paklausību imperatoram. Ja tam visam vēl pievieno savdabīgo austrumu skaistuma izjūtu, kurā kautrība, lakonisms un vienkāršība lieliski sadzīvo ar izsmalcinātību apģērbā un interjerā, tad būtu mazliet pietuvojušies japāņu mentalitātei un kultūrai, kurā vispārsteidzošākais mums, eiropiešiem, laikam ir un paliek spēja pilnībā relaksēties no ikdienas burzmas un atrast dvēseles mieru dabas daiļumā, modelējot to ar miniatūru dārzu paradīzi vai skaistuma nišu interjerā.
Jau mūsu ēras pirmajos gadsimtos veidojas Japānas valsts ar imperatora varu. Sākotnējā Japānas teritorijā iekļaujas Kjusju un daļa Honsju salas, vēlāk tiek pievienota arī Hokaido. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1129660
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties