Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:324404
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Teksts manī izraisa pārdomas par dzīvi un par to, cik tā īstenībā ir netaisnīga un barga. Cilvēkam dažkārt nākas skatīties patiesībai acīs un dzirdēt to, ko nemaz nav gaidījis, kā tas bija , piemēram, Berliozam par viņa nāvi. Netaisnīga tā ir, jo izšķir laimīgu cilvēku dzīvi un mīlestību. Interesants fakts man likās, ka cilvēki, lai tikai būtu kopā, ir gatavi darīt jebko, arī iet uz elli ar pašu nelabo. Savā grāmatā autors parāda to, ka ne vienmēr dzīvē var uz kādu paļauties, un domāt, ka tas ir īsts draugs. Var gadīties, ka šis cilvēks nodara sāpes un vilšanos. Tas labi parādīts Meistara stāstītajā par draugu Aloīziju. Par grāmatu man ir tikai pozitīvas domas, jo izlasot to, var uzzināt daudz ko jaunu un interesantu.
Romānā tiek iekļautas vairākas problēmas, kā cilvēka dzīve, velns un tā izdarības uz zemes. Kamēr Dievs valda pār pasauli, ierodas sātans un visu izjauc, liekot cilvēkiem jukt prātā. Tomēr pati galvenā problēma ir Meistars un Margarita, kuru laime ir šķirta, kuri dzīvo viens no otra šķirti. Meistars ir psihiatriskajā slimnīcā, bet Margaritai ir vīrs, ar kuru viņa nav laimīga. Problēma pamazāk tiek risināta, jo Margarita atsakās no visiem labumiem, kas viņai ir pie vīra, un kļūst par raganu, lai tikai būtu kopā ar savu mīļoto. Viņa sadarbojas ar sātanu un tā svītu. Problēma ir arī tā, ka Meistars sāka rakstīt romānu, bet nevar to pabeigt, jo manuskriptu viņš sadedzināju, bet tagad vairs nevēlas romānu atsākt.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties