Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:958775
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Romāna darbība risinās divos dažādos laika periodos – mūsdienu – 20. gs. divdesmitajos gados un mītiskajā – Jaunās derības notikumu laikā. Darbības laiks ir sakārtots pamīšus, taču dažbrīd notikumi ilgākā laika periodā risinās vienā vai otrā periodā, notikumi savijas ap laiku. Romāna darbības sākums ir XX gadsimts.

Telpas kategorija romānā

Romāna darbība norit divās galvenajās „telpās” – Maskavā un Jerušalaijimā. Šīm telpām ir pakārtotas vairākas citas telpas, piemēram, Maskavai – Patriarhu dīķis, Gribojedova, dzīvoklis Nr. 50, cirks, trako nams; Jerušalaijimā – Hēroda pils, karātavu kalns. Arī darbības norises vieta mainās līdz ar laika maiņu.

Meistara un Margaritas mīlestības atklāsme

Meistara un Margaritas mīlestība romānā tiek atklāta pamazām. Pirmais, ko mēs par viņu savstarpējām jūtām uzzinām ir tas, ka Meistaram reiz ir bijusi viņa mūza, mūža mīlestība, taču viņi dzīvo katrs savu dzīvi. Meistars dzīvo vientuļu rakstnieka dzīvi, bet Margarita ir apprecējusies un dzīvo greznā dzīvoklī lepnā rajonā. Viņai netrūkst itin nekā. Taču viņa nevienu šīs dzīves mirkli nav bijusi laimīga. Taču viņas sirds vēl joprojām iedomājas par Meistaru. Kādu nakti, redzot sapni par Meistaru, Margaritai ataust spēcīgas atmiņas un viņa ir savādu jūtu pārņemta. Pēc neilga laika Meistars un Margarita satiekas un viņu mīlestība kļūst spēcīgāka nekā tā jebkad ir bijusi. Viņi ir gatavi paciest dažādus pārbaudījumus, arī mokas un ciešanai, lai būtu atkal kopā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1130974
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties