Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:727855
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.03.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Medjugorje ir ļoti īpaša lūgšanu vieta. Brauciens uz šo vietu dzīves izmainījis ļoti daudziem cilvēkiem. Šīs vietas garīgie augļi ir daudzveidīgi un bagātīgi. Ne velti Medjugorje tiek saukta par pasaules lielāko biktskrēslu.
Ārzemju un latviešu svētceļnieku liecības ir ļoti līdzīgas. Lai arī tās katra par sevi ir ļoti individuālas un īpašas, tajās saskatāmas daudzas kopīgas un tās vienojošas pazīmes. Latviešu svētceļnieki par Medjugorji guvuši līdzīgus iespaidus un piedzīvojuši līdzīgas sajūtas un notikumus, par kādiem liecināts ārzemju svētceļnieku liecībās.
Lūgšanu vietā Medjugorje svētceļnieki tiek iesaistīti tās īpašajā atmosfērā, kļūstot par šīs vietas notikumu sastāvdaļu. Ikviens saskaras ar šajā vietā valdošajām katoliskās ticības pamatvērtībām. Visvairāk cilvēkus ietekmē piedzīvotais adorācijā, misē, rožukroņa lūgšanā un grēksūdzē, t.i., visvairāk cilvēku tiek uzrunāti tieši caur Katoliskās Baznīcas lūgšanas lielākajiem balstiem. Piedzīvotais šajās lūgšanās daudziem izrādās izšķirošs, dzīvi pārmainošs piedzīvojums.
Otrs lielākais cilvēku skaits tiek uzrunāts caur tikšanās reizēm ar dažādām kopienām un konkrētiem cilvēkiem, kuri Medjugorjē savas dzīves atdevuši, lai kalpotu svētceļnieku vajadzībām. Šajās reizēs piedzīvotais daudziem ir ļoti īpašs. Daudzu sirdis caur to tiek atkausētas un uzrunātas. Arī Krusta un Rožukroņa kalnā piedzīvotais daudzos atstāj neizdzēšamas atmiņas. Savukārt niecīgāko iespaidu uz latviešu svētceļniekiem atstājis Dievmātes parādīšanās reizēs piedzīvotais. Arī konkrēti vēstījumi latviešu svētceļniekos lielākoties nav raisījuši dziļas pārdomas.
Tāpat, kā ārzemju svētceļnieki, tā arī latvieši kļuvuši par lieciniekiem vairākiem brīnumainiem un pārdabiskiem notikumiem.
Šie notikumi ārzemju svētceļnieku liecībās nav bijis tikai „uzpūsts burbulis” vai safabricējums, kā nereti savā viedoklī to pauž skeptiski noskaņotie vai neticīgie. Medjugorjē tiešām notiek brīnumi un tur piedzīvotais daudziem izmaina dzīves.
Tur piedzīvotās sajūtas ir ļoti īpašas. Šīs sajūtas – prieks, miers, mīlestība - svētceļnieku liecībās parādās pavisam citā veidā un nozīmē, nekā kādā tās parasti tiek pieminētas ikdienas dzīvē. Šajā vietā sastopams īpašs miers, prieks un mīlestība.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties