Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:836550
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Demokrātija    4
  Demokrātijas pamats – dialogs    4
  Deklarācija par MSL demokrātiskā sabiedrībā    4
  Masu saziņas līdzekļu mērķi    6
  „Ceturtā vara“    6
  Masu saziņas līdzekļu loma slēgtā un atvērtā sabiedrībā    7
  Sabiedriskā televīzija    7
  Nobeigums    9
  Izmantotās literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Masu saziņas līdzekļu loma mūsdienu sabiedrībā arvien pieaug, jo tikai masu komunikācija vislabāk indivīdam var nodrošināt nepieciešamo informāciju. Un tieši no masu saziņas līdzekļu kvalitātes ir atkarīgs, cik objektīva, patiesa un vispusīga informācija sasniegs katru indivīdu.
Sabiedrības visai augstie uzticēšanās reitingi masu saziņas līdzekļiem liecina, ka tie ir būtiski politiskā procesa dalībnieki. Mediji ne tikai atspoguļo procesu norisi, bet arī ietekmē citus iesaistītos dalībniekus.
Ņemot vērā, ka masu saziņas līdzekļi spēlē ļoti nozīmīgu lomu sabiedrības viedokļu veidošanā, tiem ir arī ļoti nozīmīgs statuss demokrātijas stiprināšanā un veicināšanā. Masu saziņas līdzekļi ļauj cilvēkiem īstenot savas tiesības uz vārda brīvību, kuras nosaka Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 10.pants, kā arī tiesības uz informācijas brīvību, tiesības iegūt dažādu informāciju no dažādiem avotiem. Tiesības brīvi paust savus uzskatus ir būtisks demokrātiskas sabiedrības pamats, tas ir viens no pamatnosacījumiem sabiedrības un indivīda progresam.
Tiesības brīvi paust savus uzskatus var attiecināt ne tikai uz informāciju vai idejām, kas tiek uztvertas labvēlīgi vai uzskatītas par neaizvainojošām, vai arī pret kurām attieksme ir vienaldzīga, bet arī uz tām, kas apvaino, šokē vai satrauc valsti vai jebkuru sabiedrības sektoru. Tādas prasības izvirza tāds plurālisms, iecietība un liberālisms, bez kuriem nav iedomājama demokrātiska sabiedrība”. Vārda brīvība nenoliedzami ir saistīta ar zināmu devu negatīvas informācijas, ar kritisku vērtējumu, kā arī ar indivīdam nevēlamas informācijas publiskošanu. [7]
Masu saziņas līdzekļi var palīdzēt veicināt savstarpējo saprašanos un iecietību starp indivīdiem, grupām un valstīm, tādēļ valdībai ir jānodrošina labvēlīga vide, kur medijiem attīstīties, kā arī jāgarantē mediju neatkarība.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1188778
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties