Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:121688
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Apstrādes precizitāte    4
  Bāzējošās virsmas un izmēru izlikšanas metodes    6
  Virsmas kvalitāte    8
  Kontūra griešanas iekārtas    10
  Plazmas griešanas darba galds Satronik C2000    12
  Darba galda uzbūve    12
  Darba galda parametri un darbība    12
  Detaļu izgatavošanas laika aprēķināšana.    14
  Īpatnības, izmantojot plazmas griešanas darba galdu    16
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
Darba fragmentsAizvērt

Tirgus situācija gan Latvijā, gan visā pasaulē ražošanai uzliek arvien lielākas prasības. Produkcijai ar katru gadu ir jākļūst arvien kvalitatīvākai un pieejamākai plašākam sabiedrības lokam, respektīvi, lētākai. Inženieru uzdevums ir ne tikai pareizi izprojektēt un uzrasēt jaunos izstrādājumus, bet ir vāl jāatrod veids kā to panākt ar vismazākajām izmaksām.
Laika gaitā palielinoties darba spēka izmaksas rodas nepieciešamība pēc iespējas vairāk automatizēt visus darbietilpīgos metālapstrādes veidus. Attīstoties skaitļošanas tehnikai ir radusies iespēja ražošanā izmantot kontūra griešanas iekārtas. Tās dod iespēju saražot tādas detaļas un izstrādājumus, kādi līdz šim nebija iespējami. To izmantošana strauji palielina ražošanas tempus un uzlabo produkcijas kvalitāti.
Savā darbā esmu izpētījis plazmas kontūra griešanas darba galdu Satronik C2000. Esmu izpētījis šī darba galda uzbūvi, tā efektivitāti, ražošanas īpatnības un daļēji ekonomiskos rādītājus. Tā kā šim galdam detaļu griešanas programmas veido izmantojot datorprogrammu, tad ir atvieglota arī nepieciešamā detaļu saražošanas laika aprēķins. Dažus no aprēķina piemēriem iespējams apskatīt pielikumā.

Apstrādes precizitāte

Mašīna izpildīs savu veicamo uzdevumu tikai tādā gadījumā, ja tai būs nepieciešamā kvalitāte. Par mašīnas kvalitātes rādītājiem izmanto virkni skaitlisku lielumu, kas raksturo atsevišķos kvalitātes rādītājus, kuri apvienoti kopīgā nosaukumā «Tehniskie noteikumi». Var teikt, ka tehniskie noteikumi nosprauž tos uzdevumus, kas būs jāatrisina mašīnbūves rūpnīcai gan mašīnas konstruēšanas procesā, gan arī tās izgatavošanas laikā.
Galvenie mašīnu kvalitātes rādītāji ir — ražīgums, lietderības koeficients, izlaistās produkcijas kvalitāte, mašīnas darbmūžs (tās spēja laikā saglabāt sākotnējo kvalitāti), darba drošība, apkalpošanas ērtība un vienkāršība, mehanizācijas un automatizācijas pakāpe u. c.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties