Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:134331
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.09.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mārtiņa baznīcas darbība mūsdienās
Pašlaik Mārtiņa draudze dzīvo aktīvu pilnasinīgu dzīvi.
Diakonija darbojas Draudzes namā Mārtiņa ielā 3, sētas pusē, otrdienās un ceturtdienās. Šajā laikā atvērta arī drēbju kamera. Labprāt tiek pieņemtas drēbes, kuras kļuvušas nevajadzīgas, bet citiem vēl var noderēt (Rīgas Mārtiņa baznīca 2017b, ER).
Mārtiņa baznīcā tiek kristīti draudzes locekļu bērni. Tas nozīmē, ka vismaz vienam no vecākiem ir jābūt Rīgas Mārtiņa draudzes loceklim. Ja vecāki nav iesvētīti, tad vismaz vienam no viņiem ir jāapmeklē iesvētes mācības kurss, un tad viņa iesvētības un bērna kristības notiks vienlaicīgi. Bērni no 12 gadu vecuma tiek vienlaicīgi kristīti un iesvētīti (Rīgas Mārtiņa baznīca 2017d, ER).
Baznīcā tiek laulāti tikai tās draudzes locekļi. Tas nozīmē, ka vienam no pāra ir jābūt Rīgas Mārtiņa draudzes loceklim. Ja no jaunā pāra nav iesvētīts, tad ir jāapmeklē iesvētes mācība. Ir iespējamas laulības ar citu kristīgo konfesiju locekļiem. Baznīcā nelaulā ar citu reliģiju pārstāvjiem (piem. musulmaņiem, jūdaistiem) (Rīgas Mārtiņa baznīca 2017e, ER).
Rīgas Mārtiņa baznīca jau pāris gadus piedalās Baznīcu naktī, kas ir ceļojums pa Rīgas dievnamiem. Baznīcu nakts aicina ikvienu cilvēku iepazīt to skaistumu, ko pauž baznīcu arhitektūra, māksla un mūzika. 2015. gadā Baznīcu nakts ietvaros Rīgas Mārtiņa pēc aptuveni 20 gadu pārtraukuma tika ieskandināts baznīcas lielā pulksteņa zvans (Rīgas Mārtiņa baznīca 2017c, ER).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties