Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:502865
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Amerikāņu rakstnieks Marks Tvens (1835.-1910.) reiz ir teicis: “Ticēt savai drosmei jau nozīmē būt drosmīgam. Tā ir vienīgā būtiskā lieta. ”
Čārlzs Neiders Marka Tvena biogrāfijas ievadā raksta: “Marka Tvena dzīve bija gara un bagāta; Viņam tā šķita kā neizsmeļama atmiņu raktuve. Asociācijas no tās plūda miljons virzienos, un Tvena donkihotiskā cerība bija ar ironijas, humora un savu stāstnieka spēju palīdzību notvert lielāko daļu no tām, šādā veidā atspoguļojot cilvēcisko drāmu.”
Marks Tvens (īstajā vārdā Semjuels Lenghorns Klemenss) dzimis 1835. gada 30. novembrī Misūri štata Floridas miestā jurista ģimenē. Viņa bērnība kopš 1839. gada paiet Hanibalas pilsētiņā Misisipi krastos, kur vēlāk risinās Toma Sojera un Haka Fina piedzīvojumi.
Rakstnieks pats palīdz mums iztēloties, kāda ir bijusi viņa bērnība: šaubas, nedarbi un brāļu sāncensība… Bet, kā viņš raksta: “Zēna dzīve nav viena vienīga komēdija; Tajā ienāk daudz no traģēdijas”. “Man vienmēr teica, ka esmu slimīgs un nedrošs bērns. Viegli nogurdināms un nenoteikts. Un pirmos septiņus savas dzīves gadus galvenokārt “pārtiku” no dažādiem homeopātiskiem līdzekļiem”.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties