Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi Rūdolfa Blaumaņa novelēs "Purva bridējs", "Sapnis", "Andriksons"

     

    Referāts11 Literatūra

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:892080
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.04.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Visvairāk mani uzrunāja tieši cilvēciskās lietas, kuras Rūdolfs Blaumanis ir spējis attēlot ,un kuras mūžīgi sabiedrībā bija, ir un būs aktuālas. Viņš spēj atklāt tēlu no tā visdažādākajām šķautnēm izmantojot māksliniecisko izteiksme līdzekļu palīdzību.Literatūrzinātniece Benita Smilktiņa norāda, ka Blaumaņa noveļu pasaule – tā ir cilvēka rakstura pasaule, kurā līdzīgi pavasara paliem strauji uzbango karstas dziļas, kas ar nevaldāmu spēku spēj nojaukt visus saprāta un tradicionālās morāles aizsprostus. Blaumanis ir reālists, kas stāv spožas saules gaismas apmirdzētas zemes vidū, kur viņa varoņi laimē skaļi smej un bēdās rūgti raud, kur dzīvot gribas un mīlestības priekšā maznozīmīgi kļūst visi cēlie ideāli.
R.Blaumanis ir veiksmīgi un prasmīgi pielietojis mākslinieciskās izteiksmes līdzekļus savos darbos. Daudzos noveļu nosaukumos Blaumanis ir izmantojis tādu mākslinieciskās izteiksmes līdzekļus ,kā metafora , piemēram, novelē ’'Purvā bridējs”. Vajadzīgo nozīmi katra tēla atspoguļojumā rakstnieks ir panācis ar valodas bagātību. Daudzās novelēs mēs tā arī neuzzinām galveno varoņu likteņu un dzīves stāstu turpinājumus, Blaumanis mūs atstāj neziņā un neatklāj par viņu tālāko dzīvi. Bet ar māksliniecisko līdzekļu palīdzību , lasītājs Blaumaņa darbos var ilustratīvi iztēloties tā laika sabiedrības slāni , atspoguļotos notikumus, galveno varoņu raksturīgās iezīmes. Blaumanis latviešu kultūrai ir atstājis neatņemamu un bagātu mantojumu,kurš saglabāsies no paaudzes paaudzē.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1377738
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties