Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:269176
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Kas ir burvji    5
2.  Kas ir maģija    6
2.2.  maģijas veidi    6
3.  Kas veic burvestības    9
4.  Burvji vēsturē    11
4.1.  Templieši    12
4.2.  Alķīmiķi    12
4.3.  Okultisti    13
4.4.  Etruski    14
5.  Pareģi 20.gs    15
6.  Raganu prāvas Latvijā    16
7.  20.gs.raganas un burvji    20
8.  Senlatviešu kulti    24
8.1.  Pērkona kults    24
8.2.  Saules kults    25
8.3.  mēness kults    25
9.  Dziedniecība Latvijā    26
9.1.  Zilākalna Marta    28
9.2.  „Viņu dēvē par balto burvi”    29
10.  Baznīcas viedoklis    31
11.  Amulets    32
12.  Citi maģijas veidi    35
12.  Mīlestības maģija    35
12.2.  Vārda maģiskais spēks    36
12.3.  Krāsu maģija    37
12.4.  Levitācija    38
12.5.  Sveču maģija    39
  Secinājumi    41
  Anotācija (angļu valodā)    42
  Izmantotā literatūra    43
  Pielikums    44
Darba fragmentsAizvērt

Maģija- vārds, aiz kura pavīd noslēpumaina un mīklaina pasaule. Par to interesējas dažādu nozaru ievērojami zinātnieki, kā arī cilvēki, kas nav saistīti ar zinātni – tādas, kā mēs. Eksistēja baltā jeb sargājošā maģija un melnā maģija.
Arī šodien maģijas fenomens ir viens no sarežģītākajiem un neizprotamākajiem priekšstatiem, kas arī pamudināja mūs to iepazīt tuvāk.
Tulkojumi vārdam maģija ir dažādi. Tulkojot no senās grieķu valodas, vārds “maģija” nozīmē- brīnumu, burvestības, bet mags, tas ir astrologs, pareģis.
Maģijas pasaule- tas ir dzīvais Visums, kurā cilvēce sadarbojas ar citām būtnēm un spēkiem- redzamiem un neredzamiem.
Mūsu mērķis ir izzināt šos pārdabiskos procesus un to ietekmi uz cilvēkiem un apkārtējo pasauli. Šo materiālu varētu izmantot arī vēstures un kultūras vēstures stundās, jo viena no vēstures un tautu kultūru veidotājām ir arī maģija.
Šī tēma ir ļoti plaša, interesanta un aizraujoša, tāpēc arī izziņas materiālu ir bezgala daudz un tos visus nemaz nevar aptvert. Galvenokārt tika izmantoti materiāli no laikrakstiem, interneta un dažādām vēstures grāmatām, kas kalpoja kā pamatmateriāls. Lai pierādītu apgalvoto, izmantojām arī dažus citātus no Bībeles. Veicām arī anketēšanu, kuras laikā noskaidrojām cilvēku viedokli par maģiju un dziedniecību.
Iegūto materiālu apkopojām nodaļās – kas ir burvi un maģija, senlatviešu kulti, dziedniecība mūsdienās un citi maģiju veidi, kā arī apakšnodaļās, kas tuvāk paskaidroja nodaļās rakstīto.
1.Kas ir burvji
Maģija ir tikpat sena kā doma. Maģijas dziļākās saknes meklējamas tajos pašos priekšstatos, kas mūsu attālo senču prātā veidoja reliģijas aizsākumus - uguns iznīcinošais spēks, dabas stihijas, kas izraisa godbijīgas bailes, arī īpaša veiksme medībās.
Mūsdienās daudzi skeptiski noskaņoti cilvēki uzskata, ka maģija, buršana*, burvestības* ir tikai māņi, patiesībā tās ir Dabas likumu nosacītas dabas norises. Kad cilvēks izrunā buramvārdus*, sakārtojot tos zināmā kārtībā, viņa smadzenēs notiek izmaiņas. Vārdi un burti ir enerģētisko struktūru kombinācijas, kas iespaido enerģētiskās un lauku struktūras. Tā izpaužas buramvārdu iedarbība, un tad saka, ka tie strādā. Respektīvi, katrai domai, vārdam, priekšmetam, piemīt sava enerģija, ko mēs varam novirzīt tā, lai iegūtu sev vēlamu efektu, tomēr, lai to darītu, vajag kādas zināšanas. Daži meklē palīdzību pie garīgajiem skolotājiem, bet citi jau ir piedzimuši ar šiem pārdabiskajiem spēkiem, kas apslēpts viņos pašos.
2.Kas ir maģija
Svarīgākais nosacījums burvim ir spēja lietot maģiju. Maģija ir burvja spēku pamatā, bet tā izpaužas dažādās formās un var nākt no daudziem dažādiem avotiem. Maģija ir māksla panākt to, lai kaut kas notiek, bez tā procesa starpniecības, kas parasti nepieciešams attiecīgā rezultāta sasniegšanai. Visam, kas atgadās ikdienišķos apstākļos, vajadzīga notikumu virkne, kurā katrs notikums izraisa nākamo, tādējādi radot procesa rezultātu. To sauc par cēloņsakarību, jo katru notikumu fiziski izraisa iepriekš notikušais. Maģija apiet šo procesu, dodot jums iespēju daudz tiešākā veidā uzreiz sasniegt rezultātu. Maģija nozīmē rezultātu sasniegšanu tikai ar prāta spēju vien.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties