Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:143168
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Mācīšanās un sociālā kompetence    5
  Humānistiskā pieeja audzināšanā    8
  Spējas    12
  Izmantotās literatūras saraksts    14
Darba fragmentsAizvērt

Lai skolēna personība būtu harmoniska, izglītojošai ietekmei uz katru skolēnu katrā mācību stundā, dienā, nedēļā, gadā utt.jābūt harmoniskai.
Mūsdienu stundas mūsdienīgumu vēsturiskajā secībā raksturo ar šādiem vārdiem: komunikācija, sadarbība, mijietekme, saskarsme – domājot par situāciju, kur gars ar garu sastopas.
Kopš 80.gadiem pedagoģiskajā literatūrā arvien biežāk raksta par šķietamo komunikāciju. Tā ir situācija, kad mācību stunda pārblīvēta ar mācību materiālu, uzskati, izdales materiāliem un skolotāja – skolēnu savstarpējo fizisko un verbālo aktivitāti – pedagoģiski nepamatotu, neskaidru rosību, enerģisku rīcību, kustīgumu. Sadarbīguma idejas, verbālās un neverbālās komunikācijas aktualizēšanas sekas bija tādas, ka vispārēja rosība mācību stundā kļuva par pašmērķi. Tika piemirsts, ka pedagoģiskā komunikācija ir liela māksla. Pedagoģiskā komunikācija nav tikai jauna prasība, bet arī augstāka. Komunikācijai / saskarsmei jābūt ne tikai izkoptai pēc formas, bet noteikti arī saturiskai.
Vērtībizglītība kā audzināšanas jēdziena mūsdienu modifikācija, protams, ir progresīva parādība un apzīmē vispirms audzināšanas uzskatu attīstību, kurai varētu sekot arī atbilstoša darbība. Taču, slavinot objektīvās vērtības nekādi nedrīkst kultivēt uzskatu, ka es ir pasaules centrs, ka visu, kas ir man un ap mani, esmu radījis es pats.
Pusaudžu vecumā izziņas interesēm ir īpaša nozīme personības attīstības un socializācijas procesā. Informācijas ieguve nodrošina ne tikai pamatu sistemātiskai pasaules uztverei un izpratnei, bet veicina arī izziņas procesu kā pamatu zināšanu uzkrāšanai, strukturalizācijai, analīzei un pielietošanai. Tāpēc šajā vecumā ir būtiski nostiprināt pusaudžos vajadzību meklēt un izmantot dažādus informācijas avotus un resursus, lai nostiprinātu izziņas intereses kā stabilu paraduma attieksmi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties