Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:306740
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mācību stunda 7. klasē – tādēļ izklāsts diezgan vienkāršs, balstās uz elementārām pamatzināšanām bioloģijā – par šūnu uzbūvi, anatomijā – par iekšējo orgānu funkcijām.

Tēmas izvēles pamatojums. Jau no agras bērnības bērniem jāmāca ēst veselīgi, veidojot to par dabīgu ieradumu. Taču, apgūstot dziļākas zināšanas ķīmijā, bioloģijā, pienāk vecums, kad veselīga uztura nepieciešamību var izskaidrot dziļāk. Parasti šīs lietas nopietni sāk uztvert pusaudžu vecumā, kad, it īpaši meitenes, uzsāk raizēties par savu izskatu, jeb arī pareizs uzturs ir nepieciešams noteiktas fiziskās formas saglabāšanai sportā vai kādās citās aktivitātēs.
Šajā vecumā (12-13 gados) bieži vien apaļīgas meitenes pārtop par slaidām jaunietēm un drukni puišeļi par spēcīgiem, muskuļotiem puišiem. Ja šajā vecumā pāreja netiek īstenota, tad bieži vien ir jācīnās ar tuklumu visu atlikušo dzīvi, jo tieši šajā vecuma periodā, īpaši meitenēm, organismā notiek vielu maiņas procesa pārveidošanās un nostabilizēšanās.
Būtībā vissvarīgākais ir apzināties, ka Tavs organisms lielā mērā veidojas no tā, kā Tu viņu baro. Tāpat, tas ir ļoti sarežģīta sistēma, daudz sarežģītāka kā smalka elektronika vai laba automašīna, tādēļ par tā pareizi darbību ir ļoti jārūpējas, jo tad, kad organisms vairs nespēj pareizi darboties ir jau par vēlu. Būs jāpieliek lielas pūles, lai šī sarežģītā sistēma atkal atsāktu strādāt nevainojami. Tā kā īstenībā šī tēma ir tik svarīga, ka tai būtu jāvelta nevis viena stunda, bet vesels mācību kurss.


Tieši Jūsu vecumā ir nepieciešams uzņemt visas organismam nepieciešamās vielas pietiekamā daudzumā : gan olbaltumvielas, gan ogļhidrātus, gan minerālvielas un vitamīnus, kā arī taukvielas. Parasti šajā vecumā vielu maiņa nav traucēta un arī kustību daudzums ir pietiekams, tādēļ nav jāsatraucas par liekā svara problēmām. Taču izņēmumi, protams, ir un ne vienmēr, vienādi ēdot, ir līdzīga ķermeņa masa.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1200121
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties