Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:104545
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.12.2002.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas lauksaimniecība vēsturē
Lauksaimniecība ir svarīgākā tautsaimniecības nozare, jo tā apgādā iedzīvotājus ar dzīvē visnepieciešamāko – pārtiku. Bez tam, nodrošina ar nepieciešamo lopbarību lopkopības nozares sekmīgai attīstībai. Lauksaimniecība dod arī izejvielas pārstrādes rūpniecībai.
Lauksaimnieciskās ražošanas pirmsākumi meklējami jau sirmā senatnē, kad pirmatnējās ciltis sāka pieradināt savvaļas dzīvniekus un audzēt atsevišķus pārtikā noderīgus augus. Pakāpeniski uzkrājās noteiktas zināšanas par augu un kultūru, kā arī lopu audzēšanu.
Ar laiku cilvēki pārliecinājās, ka iesējot sēklas no ražīgākajiem un spēcīgākajiem augiem, iespējams iegūt lielāku ražu. Tas bija selekcijas pirmsākums.
Trīsdesmito gadu otrajā pusē Latvija bija sasniegusi tādu lauksaimnieciskās ražošanas līmeni, kas nodrošināja ne tikai pašu zemes iedzīvotāju pilnīgu apgādi ar pārtikas produktiem, bet deva iespēju ievērojamu daudzumu piena, gaļas un citu produktu pārdot ārzemēs un eksports pieauga. Latvija eksportēja graudaugus, sviestu, sieru, bekonu, speķi, olas, dzīvas cūkas un sivēnus, liellopu, teļu, aitu un putnu gaļu, maizi, svaigas dzērvenes, zivis un zivju konservus, šokolādi, konfektes, sēnes, linus, linsēklas (sēklai un eļļas iegūšanai), linu eļļu, linu atkritumus, kaņepāju pakulas, āboliņa, timotiņa, pļavu auzenes un citu zālāju sēklas, dzīvnieku ragus, nagus u.c.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties