Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:703765
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.11.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  LĪGUMA JĒDZIENS UN FORMA    5
1.1.  LĪGUMA JĒDZIENS    5
1.2.  LĪGUMA FORMA    7
2.  LĪGUMA SATURS    13
3.  LĪGUMA TIESISKĀS SEKAS    16
3.1.  LĪGUMA IZPILDES PIENĀKUMS    16
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    19
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    20
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
No izlasītajiem materiāliem, kurus pētīju darba rakstīšanas procesā varu izdarīt secinājumus par drošākajiem veidiem, kādos līgumu noslēgt un kam pievērst uzmanību, lai nākotnē izvairītos no nevajadzīgiem tiesāšanās darbiem.
Par drošāko līguma formu uzskatu rakstveida un notariālā kārtā apstiprinātu. Tādi līgumi, kuri jānostiprina speciālos reģistros ir visdrošākie pierādīšanai, ja starp pusēm radies strīds, kuru pašas nespēj atrisināt, un jāiesaista tiesa.
Kā tiesiski nedrošāko darījuma veidu atzīstu mutiskus un klusējot noslēgtus darījumus, jo strīdus gadījumos nav nekādu lietisku pierādījumu, kas apliecinātu, ka tāds līgums vispār bijis noslēgts it īpaši situācijā, kad otra puse nepilda uzņemto saistību nepilda vai pilda to nepienācīgi. Kad strīda atrisināšana par šādā veidā noslēgtu līgumu nepildīšanu nonāk tiesu kompetencē, ļoti grūti būs pierādīt darījuma vispārējo esamību. Situāciju varētu atvieglot tad, ja viena puse savu saistības daļu jau izpildījusi un par to ir kādi lietiski pierādījumi vai liecinieki.
Lai kreditorus pasargātu no negodīgiem parādniekiem, likumdevējs ir izdevis dažādus likums un citus normatīvos aktus, kas pasargā viņu intereses. Tā pat ir gadījumā, kad negodīgs ir kreditors. Tiesību normās ir noteiktas pušu tiesības un pienākumi, paredzētas sankcijas, ar kuru palīdzību tiesiskā ceļā var piespiest kādu no pusēm pildīt uzņemto saistību.
Par priekšlikumu varu ieteikt jau ar likumu noteikt, ka visi tiesiski darījumi jāslēdz rakstiski un kā papildu drošību noteikt darījuma apstiprināšanu notariālā kārtā vai reģistrēšanu speciālos reģistros. Tāda kārtība, iespējams, aizņemtu vairāk laika, bet pēc darījuma noslēgšanas pusēm būtu garantija, ka darījums tiks izpildīts.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties