Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:946209
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.11.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Komunikācija ir informācijas, domu, uzskatu apmaiņa starp cilvēkiem viņu darbības process. Ar jēdzienu pilnvērtīga komunikācija tiek saprasts divpusējs process, kura rezultātā saņēmējs uztver un saprot sūtītāja ziņojumu tieši tādā veidā, kādā sūtītājs to ir vēlējies.
Savā darbā apskatīšu komunikāciju sistēmu savā iepriekšējā darba vietā, jo pašlaik nekur nestrādāju. Darba izstrādē ir ierobežojumi, jo uzņēmums diemžēl jau ir likvidēts, tāpēc nav pieejami nekādi pārvaldes dokumenti. Nevaru arī izstrādāt izvērstu komunikācijas sistēmas analīzi šajā uzņēmumā, jo tas bija mazs individuālais uzņēmums.
Darba mērķis ir izanalizēt uzņēmuma IU ‘’Aira’’ komunikāciju sistēmu un aprakstīt pārvaldes dokumentus.
Darba uzdevumi pirmajā daļā ir īsi noraksturot uzņēmumu, tā komunikācijas sistēmu veidojošos elementus, aprakstīt formālos, vertikālos un horizontālos komunikācijas kanālus. Otrajā daļā jāapraksta pārvaldes dokumenti un prasības, kas jāievēro šo dokumentu izstrādāšanā un noformēšanā.
IU “Aira” sāka savu darbību 2001. gada 27. septembrī. Uzņēmuma pamatdarbība bija lietoto apģērbu tirgošana un videofilmu iznomāšana. Uzņēmums atradās Alūksnes rajona Apes pilsētā Aptiekas ielā 6. Uzņēmumam bija arī struktūrvienība, kas atradās Alūksnē, Brūža ielā 2 un nodarbojās ar videofilmu iznomāšanu. Uzņēmumā strādāja četri cilvēki – uzņēmuma īpašnieks un trīs pārdevējas. Uzņēmuma grāmatvedības aprēķinu veikšanai tika noslēgts līgums ar grāmatvedības firmu. Uzņēmumam bija divi piegādātāji, kas piegādāja videokasetes. Apģērbus īpašnieks iegādājās pats no dažādām firmām.


Komunikāciju sistēmu veidojošie elementi, to raksturojums.

Komunikācijas process ietver sekojošus soļus:
idejas ģenerēšana;
kodēšana;
nosūtīšana, izmantojot dažādus komunikāciju kanālus;
saņemšana;
dekodēšana;
saprašana jeb interpretācija;
atbildes reakcija.
Katrā no minētajiem posmiem ir iespējami dažāda veida traucējumi - sākot ar individuālpsiholoģiskajiem, piemēram, uztveres barjeras, halo efekts, stereotipizācija, un beidzot ar semantiskām un tehniskām barjerām. Attīstoties tehnoloģijām, kā arī vispārējai uzņēmējdarbības globalizācijai, komunikācijā arvien biežāk tiek izmantoti jauni komunikāciju kanāli, piemēram, internets, e-pasts, telefonkonferences u.c. šo jaunievedumu izmantošana komunikācijas procesu gan uzlabo, radot iespēju ātrāk nosūtīt informāciju, gan reizēm arī kavē, jo rodas līdz šim nezināmas, jaunas barjeras un traucējumi.



Izšķir trīs galvenos komunikācijas veidus:
verbālā komunikācija - šis komunikācijas veids tiek uzskatīts par ātrāko, kā arī par vienu no efektīvākajiem komunikācijas veidiem, jo saņēmējam ar informācijas sniedzēju ir tiešs kontakts, kas ļauj savstarpējā komunikācijā nekavējoties saņemt atbildes reakciju, kas savukārt dod iespēju sniegt papildus skaidrojumus. Pie verbālās komunikācijas tiek pieskaitīta arī komunikācija pa telefonu, kas gan nav tik efektīva kā tiešs verbāls kontakts, jo tiek samazināta neverbālās komunikācijas līdzdalība šajā procesā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1150206
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties