Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:831522
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

18. gs. beigās notikumi Francijā nokļuva visas Eiropas sabiedrības uzmanības centrā. Francijā bija sākusies cīņa starp jauno un veco, diemžēl tā bija asiņaina cīņa.
Viss aizsākās ar to, ka 1774. gadā par Francijas karali kļuva Ludviķis XVI. Viņš bija lasījis daudzas grāmatas, bet bija ar aprobežotu prātu un nespēja saskatīt valsts galvenās problēmas. Viņš atradās savas sievas, Svētās Romas impērijas un Austrijas imperatora māsas Marijas Antuanetes iespaidā. Viņa bija enerģiska, bet garīgi tukša sieviete, kura izšķieda daudz līdzekļu galma izpriecām. Savukārt karalis labprātāk nodevās savam vaļaspriekam – atslēdznieka amatam nekā valsts pārvaldei.
Finansu stāvokli valstī bija ļoti smags. Nodokļus maksāja tikai sabiedrības trešā kārta, pie kuras piederēja visa franču vienkāršā tauta, kā arī rūpnieki un tirgotāji. Abas pirmās kārtas (garīdzniecība un muižniecība), kurām piederēja milzīgas bagātības, bija atbrīvotas no nodokļu maksāšanas. Sevišķi grūti klājās zemniekiem, kuri joprojām pildīja visdažādākās klausības muižnieku labā un maksāja nodokļus valstij. Zemnieku saimniecībām bija grūti attīstīties. Rūpnieki un tirgotāji nebija apmierināti ar cunftu noteikumiem pilsētās un muitu ierobežojumiem iekšējā tirdzniecībā. 18. gs. otrajā pusē bads pilsētās un laukos bija izplatīta parādība.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties