Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:683937
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Dažādas labā un ļaunā izpratnes    4
2.  Labā un ļaunā izpausmes veidi un to līmeņi    6
3.  Labais un ļaunais – viena darba veicēji    8
4.  Ļaunuma skatījums kristietībā    9
5.  Ļauno garu ietekme pēc nāves    11
6.  Ļaunuma padarīšana par bezjēdzigu    12
  Secinājumi    13
  Literatūras saraksts    4
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Darba “Ļaunuma filozofija” uzdevums - izpētīt ļaunuma attiecības ar labo, tā izcelšanos un cīņas veidus pret ļaunumu. Pētījuma uzdevumu izpilde balstīta uz vairākiem teorētiskiem atzinumiem par ļaunumu.
2. Pētījumu veicot, izmantoju galvenokārt šādus avotus: “Ļaunie gari un to ietekme uz cilvēkiem” (Iguments Marks), “Ētika” (S. Lasmane, A. Milts, A. Rubenis), “Filozofijas ABC” (Frīders Lauksmans), “Ētika XX gadsimtā” (Andris Rubenis),“Laba un ļauna atzīšanas koks” (O. M. Aivahovs).
3. Darbam ir piecas daļas, kurās tiek atklāta ļaunuma dažādie izpratnes veidi, to līmeņi, skatījums uz ļaunumu no kristietības viedokļa un cīņas veidi pret ļaunumu.
4. Darbs veikts, izmantojot tādas metodes kā literatūras avotu izpēte, informācijas ieguve, datu apstrādāšana izmantojot datu apstrādes programmu Microsoft World.
5. Darbs izmantojams kā palīglīdzeklis filozofijas, literatūras mācībstundās, šo darbu var arī izmantot ikviens interesents, kurš vēlas gūt zināmu ieskatu par ļaunuma filozofiju.
6. Nepastāv tāda tēze kā absolūtais labais vai absolūtais ļaunais, ir jāiziet astoņi posmi, lai saprastu labā un ļaunā būtību un nepieciešamību, katrā no šiem posmiem kāds no mums apstājas un pieņem to sev par optimālāko.
7. Galvenais princips ir ar labestību atmaksāt Ļaunumam, citiem vārdiem sakot, neatmaksāt ar to pašu. Griezt otru vaigu vai ne ir katra dziļi personiska lieta, jo tā vienmēr būs jūsu āda, jūsu krekls un virsdrēbes, un soļot nāksies jūsu kājām.
8. Dievs kristietībā daudzējādos un neaptveramos veidos cenšas glābt katru un ikvienu, vēloties, lai Viņa radītais cilvēks nepazustu, bet dzīvotu mūžīgi. Ja Viņš ieraudzīs mūsu sirdī kaut vismazāko labā dzirkstelīti, tad aiz savas labsirdības neļaus tai nodzist, bet vēloties, lai visi izglābtos un nonāktu pie Patiesības, visādi palīdzēs, lai šī dzirkstelīte pārtaptu gaišā liesmā.
9. Cilvēkam būtībā ir jāsasniedz augsta attīstības pakāpe, lai saprastu labā un ļaunā jēdzienus, kuri ir vērojami dabā.
10. Ja arī dažreiz ļaunais gūst virsroku pār labo, tad tas notiek tikai tāpēc, ka cilvēki neapzināti atbalsta ļaunā izplatīšanos. Lai apslāpētu ļaunuma attīstību, nepietiek ar to vien, ka ka cilvēks kalpo labajam, jo labais ir tikai puse no veseluma, otra puse ir ļaunais, kas tāpat kā labais tiecas pēc veseluma.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1230528
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties