Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:828306
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viņi strīdās par naudu, lēmumiem, plāniem, bērnu audzināšanu, mājas darbiem un vēl par daudziem ikdienas sīkumiem. Viena iemesla pēc – viņi nejūtas mīlēti. Kad sievietei nepatīk kaut kas, ko vīrietis ir izdarījis, viņš var to uztvert ļoti personīgi – viņam šķiet, ka viņš pats sievietei nepatīk. Vīrietis var labāk tikt galā ar nesaskaņām, ja ir apmierinātas viņa emocionālās vajadzības. Ārēji var izskatīties, ka vīrietis strīdās par kaut ko konkrētu – naudu, atbildību utt. – bet patiesais iemesls, sajūta, ka viņš netiek mīlēts. Vīrieša emocionālo pamatvajadzību apmierināšana mazina viņa agresivitāti strīdā. Viņš spēs uzklausīt un runāt ar lielāku cieņu, izpratni un uzmanību. Tādējādi nesaskaņas, pretrunas un negatīvās emocijas var novērst ar sarunu, domu apmaiņu un kompromisu palīdzību, nenonākot līdz aizvainojošiem strīdiem.
Arī sievietēm ir sava vaina strīdu izraisīšanā, bet viņas to dara citu iemeslu dēļ. Ārēji šķiet – viņas strīdās par naudu, atbildību vai citu kādu jautājumu, bet būtībā viņas pretojas partnerim šādu slēptu iemeslu pēc. Lai gan visas šīs sāpīgās izjūtas un vajadzības ir pamatotas, par tām tieši nerunā un tās netiek nokārtotas. Sāpīgās izjūtas tiek apspiestas, un tām ļauj vaļu strīda laikā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties