Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:942535
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Civillikums paredz divus dažādus laulāto mantisko attiecību pamatveidus – likumiskās ( Civillikuma 89.–113. pantu) un līgumiskās ( Civillikuma 114.–145. pantu). Likumiskās mantiskās attiecības rodas, ja laulātie nenoslēdz laulības līgumu. Šajās attiecībās viņiem var piederēt manta katram atsevišķi un abiem kopā.
Kopējais īpašums. Visa tā manta, ko laulības laikā (ja nav noslēgts laulības līgums) iegūst kopīgi vai viens no laulātajiem, bet ar abu līdzekļiem vai otra laulātā palīdzību, ir kopīga. To pārvalda kopīgi vai arī viens no laulātajiem, savstarpēji vienojoties.
Atsevišķais īpašums. Atsevišķi katram laulātajam pieder tā manta, kas viņa īpašumā bijusi pirms laulības un ko viņš ieguvis laulības laikā, kā arī priekšmeti, kas noder tikai viena laulātā personīgai lietošanai vai vajadzīgi viņa darbā. Atsevišķi katram pieder arī dāvanas, mantojums u. c., ko laulātais ieguvis bez atlīdzības laulības laikā. Šo mantu pārvalda un lieto tas laulātais, kam tā pieder.
Laulības līgums. Mantiskās tiesības laulātie var nodibināt, mainīt un izbeigt ar laulības līgumiem kā pirms došanās laulībā, tā arī laulības laikā ( Latvijas Republikas Civillikuma sadaļu „Ģimenes tiesības").
Laulības līgumā var noteikt
Visas laulāto mantas šķirtību: katrs laulātais patur viņam pirms laulības piederējušo mantu un laulības laikā iegūto un rīkojas ar to pēc saviem ieskatiem; otra laulātā mantu var lietot un pārvaldīt tikai ar viņa piekrišanu; katrs laulātais ģimenes un kopējās mājsaimniecības izdevumos piedalās atbilstoši mantiskajam stāvoklim; par parādiem katrs laulātais atbild ar savu mantu.
Laulāto mantas kopība: visa manta, kas katram piederējusi pirms laulības un kas iegūta laulības laikā, ir kopīga, nav dalāma atsevišķās daļās un to pārvalda vai nu viens no laulātajiem, vai abi kopā; ja nekustamais īpašums atzīts par kopīpašumu, tas ierakstāms Zemesgrāmatā. Taču, nosakot laulāto mantas kopību, laulības līgumā var noteikt arī katra atsevišķo mantu, ar kuru laulātie rīkojas pēc saviem ieskatiem.…

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1115141
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties