Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:389578
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


Lauku tūrisms-tūrisma veids, kas ietver kā atpūtas, tā izziņas tūrisma elementus un norisinās lauku teritorijās un balstās uz maziem un vidējiem uzņēmumiem.

Mūsu gadsimtā, kad lielākā daļa cilvēku dzīvo pilsētās, atsvešināti no dabas, aizvien pieaug pieprasījums pēc lauku tūrisma un lauku naktsmītnēm. Palielinās ceļotāju skaits, kas ceļo no 3 līdz 5 dienām. Līdz ar to aug arī prasības pakalpojumu sniedzējiem.
Kādi tad ir būtiskākie faktori lauku tūrismā.
*Lauku tūrisms var attīstīties sakārtotā lauku vidē, kur vienam uzņēmējam pieder vismaz 150 m teritorija. Tās var būt viensētas, ģimenes uzņēmums vai zemnieku saimniecība.
*Svarīga ir vides piemērotība tūrismam. Katrā ziņā ir pieprasīti objekti ar ūdens tuvumu un skaistu ainavu, kur tuvumā nav citu māju vai saimniecību.
*Tūristus interesē arī kultūrvēsturiskie vai dabas objekti, kas atrodas tuvumā naktsmītnei, lai būtu labi ceļi.
*Jāpiedāvā pēc iespējas daudzveidīgas nodarbes: sportošana, makšķerēšana, iespēja piedalīties lauku darbos, līdzdarboties amatniecībā, medības u.c.
*Plašu interesi tūristi izrāda kulinārijas jomā: dažādu latvisku ēdienu gatavošana, sieru siešana, maizes cepšana, zivju kūpināšana, ogu un sēņu degustācija, vīna darīšana. Vēlams, lai ēdienus gatavotu no pašu vai kaimiņu saimniecības produkcijas (nepieciešami visi iespējamie sertifikāti). Sevišķi interesanti, ja paši var piedalīties ēdienu izgatavošanas procesā.
*Pilsētas iedzīvotāji interesējas par dažādiem mājdzīvniekiem: trušiem, vistām, strausiem, zirgiem, ponijiem, govīm (jo eksotiskāki, jo labāki). Interesanti, ja tos var paglaudīt pabarot u.t.t.
*Latvijā plašu popularitāti ieguvušas dažādas lauku pirtis, pirtnieku pakalpojumi, masāžas , zāļu tējas, ūdens procedūras.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties