Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:749052
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IZZIŅA    3
1.  UZŅĒMUMA APRAKSTS    4
2.  VIDE UN TŪRISTU IETEKME UZ TO    5
3.  VIESU RAKSTUROJUMS    7
4.  LIKUMDOŠANAS AKTI    8
5.  PIEDĀVĀTIE PAKALPOJUMI    9
6.  GRĀMATVEDĪBAS KĀRTOŠANA    10
7.  DARBA UN SADZĪVES NOTEIKUMU IEVĒROŠANA    11
  SECINĀJUMI    12
Darba fragmentsAizvērt

Lauku tūrisma mītnes “Cīruļi” juridiskā adrese, kā arī fiziskā atrašanās vieta ir Bauskas rajona Ceraukstes pagasta “Cīruļos”. Īpašnieks un vadītājs ir Māris Straumanis. Lauku tūrisms ir viens no vairākiem saimniecības darbības veidiem. Juridiskais statuss –zemnieku saimniecība.
“Cīruļi” atrodas Zemgales līdzenumā pie Lietuvas robežas, Mēmeles upes kreisajā krastā, ap 80 metriem no pašas upes. Reljefs ir līdzens, vienīgi stāvi ir upes krasti. Netālu atrodas intensīvi noslogots autoceļš, kurš nodrošina papildus klientus.
Viena kilometra attālumā atrodas Viļa Plūdoņa (1874-1940) dzīves un radošā darba vieta , - tagad muzejs. Dzīvojamā mājā izvietota piemiņas ekspozīcija, saimniecības ēkās – etnogrāfisko priekšmetu un ratu kolekcijas. Ir izveidota Plūdoņa taka gar Mēmeli. Netālu atrodas dzejnieka dzimtas kapi.
Papildus tūristi var apmeklēt Bauskas pilsdrupas, Rundāles, Mežotnes pili, to parkus, kā arī daudzas citas ievērojamas vietas.
Ar lauku tūrismu “Cīruļi” nodarbojas no 2001. gada. Lauku tūrisma mītnes pamatbāze ir guļbūves celta lauku pirts, kurā vienā reizē var uzņemt līdz 35 cilvēkiem. Pirts otrajā stāvā ir atpūtas telpa ar iespēju pārnakšņot. Viesu uzņemšanai 2002. –2003. gadā tika pārbūvēta vecā māja. Tajā iekārtotas septiņas divvietīgas istabiņas un koridoris, kurā vajadzības gadījumā var izvietot papildus guļvietas. Uz istabiņām ir viena dušas telpa un divas tuoletes, kamīnistaba viesu atpūtai un ēdamistaba.
Lauku tūrisma mītne atbilst trīs zvaigznītēm saskaņā ar asociācijas “Lauku ceļotājs” klasifikācijas prasībām, tas nozīmē, ka mājas apkārtne un telpas ir iekārtotas īpaši domājot par viesu ērtībām. Viesu rīcībā ir atsevišķa māja un pirts. Viesiem tiek piedāvāti vairāk kā četri dažādi atpūtas veidi un izklaides, kā arī tiek piedāvāta informācija par apkartni.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1215197
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties