Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:807629
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jēdzienu “Lauku tūrisms” Eiropā saprot dažādi. Vāciski runājošajās valstīs, kā arī Itālijā tas visbiežāk asociējas ar atpūtu ražojošā lauku saimniecībā, savukārt pārējā Eiropas daļā lauku tūrismu saista ar atpūtu privātās, neliela izmēra naktsmītnēs laukos.
Lauku tūrisms labāk kā jebkura cita nozare veicina lauku reģionu attīstību, jo praktiski visi viesu izmitināšanai nepieciešamie resursi ir pieejami uz vietas, kā arī vietējiem lauksaimniekiem ir iespēja realizēt savu produkciju, tāpēc naudas līdzekļi par to izmantošanu atgriežas uzreiz reģionālajā ekonomiskajā apritē.
Parasti lauku tūrisms ir stipri orientēts uz reģionālo vai ģeogrāfiski tuvumā esošu tirgu, taču pēdējos 7 gados arvien straujāk pieaug arī starptautiskais pieprasījums it īpaši pēc vidējas un augstas kvalitātes naktsmītnēm (3 un 4 zvaigznes). Īpaši strauji lauku tūrisma joma attīstījusies Dienvid- un Austrumeiropas valstīs, kur piedāvājums katru gadu pieaug vidēji par 25%. Izaugsme vērojama arī tādās lauku tūrisma tradīcijām bagātās valstīs kā Austrija, Vācija un Francija. Nevar nepieminēt arī Latviju, kura ar katru gadu pievērš aizvien lielāku uzmanību tieši lauku tūrisma attīstībai, jo valsts sevī slēpj milzīgas iespējas, tomēr lauku tūrismam bieži vien pietrūkst profesionāla mārketinga, tāpēc viens no pamatuzdevumiem turpmākajiem gadiem ir radīt uzticamu, pieejamu un interesantu lauku tūrisma produktu, kas piesaistītu ne tikai vietējos, bet arī starptautiskos klientus. Lai to sasniegtu, nepieciešams intensīvi strādāt pie sekojošām problēmām:
• Produkta definīcija un imidžs,
• Savdabīgs un piesaistošs produkts,
• Starptautiski salīdzināmas minimālās kvalitātes prasības un kategorijas,
• Uzticama informācija,
• Droša un vienkārša rezervēšana.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1159833
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties