Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:969459
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
1.  LAUKSAIMNIECISKĀ RAŽOŠANA    3
1.1.  Lopkopība    4
1.1.1.  Piens un piena produkti    5
1.1.2.  Liellopu gaļas ražošana    7
1.1.3.  Cūkgaļas ražošana    8
1.1.4.  Olu un putnu gaļas ražošana.    9
1.1.5.  Aitu un kazas gaļas ražošana    10
1.2.  Augkopība    11
1.2.1.  Graudkopība    11
1.2.2.  Kartupeļi    15
1.2.4.  Cukurbietes un cukurs    17
2.  LAUKSAIMNIECISKĀS RAŽOŠANAS SALĪDZINĀJUMS BALTIJAS VALSTĪS    18
  SECINĀJUMI    22
  LITERATŪRA    26
Darba fragmentsAizvērt

Darbs rakstīts, kā kursa darbs mācību priekšmetā “Agrārā ekonomika”. Kursa darba tēma – Latvijas lauksaimniecības ekonomisko rādītāju analīze.
Lauksaimniecības nozare, ekonomika un to raksturojošie rādītāji ir ļoti plašs temats, kas ietver sevī daudzus jautājumus, gan par lauksaimniecības produkcijas ražošanas un pārstādes apjomiem, gan nodokļu sistēmu attiecībā uz lauksaimniecībā nodarbinātiem, atsevišķs jautājums ir arī lauksaimniecības loma iedzīvotāju nodarbinātībā. Plaša tēma ir arī valsts atbalsta politiku lauksaimniecības ekonomiskās situācijas uzlabošanai jeb valsts investīcijām lauksaimniecībā, valsts subsīdijas, kredītpolitika u.c.. Šajā kursa darbā es apskatīšu tikai nelielu daļu no visiem šiem jautājumiem, sīkāk neiedziļinoties problēmās, bet gan galveno vērību pievēršot tieši lauksaimniecības produkcijas saražotajiem apjomiem lielākajās lauksaimniecības produkcijas ražošanas nozarēs, tādejādi sniedzot nelielu ieskatu esošā lauksaimniecības ekonomiskajā situācijā veicu detalizētu lauksaimniecības situācijas analīze.
Kursa darbā ir divas nodaļas. Pirmajā nodaļā tiek apskatītas galvenās lauksaimniecības ražošanas nozares, kā lopkopība un augkopība. Lopkopībā ļoti vispārīgi apskatot – liellopu, cūku, putnu un olu, kā arī piena ražošanu. Augkopībā - raksturojošos pamatrādītājus galvenajos produkcijas veidos, kā graudkopība, kartupeļu, cukurbiešu ražošana, augļu un dārzeņu produkcija.
Otrajā nodaļā apskatīšu lauksaimnieciskās ražošanas salīdzinājumu Baltijas valstīs pa atsevišķiem lauksaimnieciskās ražošanas rādītājiem.
Lauksaimniecības ekonomikas rādītāju detalizēta analīze ir ļoti apjomīga, tādēļ šajā kursa darbā ir vairāk skaitļi, statistiskie dati un mazāk problēmas, situācijas tekstuāla izskaidrojuma, skaitļi runā paši par sevi, jo sniegti dati par trīs gadiem. Tabulās izmantoju datus par 1999., 2000. un 2001. gadu.
Kursa darbā pārsvarā izmantoti Centrālās statistikas pārvaldes dati, kā arī LR Zemkopības ministrijas Lauksaimniecības 2002. un 2003.gada ziņojums u.c.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties