Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Latvijas Zaļās partijas un Zemnieku Savienības ideoloģiskās nostādnes pirms apvienošanās

     

    Referāts20 Politika

4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:621659
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Ideoloģija    4
  Ekoloģisms    7
  Liberālisms    11
  Populisms    15
  Latvijas Zaļās partijas programmas analīze    17
  Zemnieku Savienības programmas analīze    20
  Secinājumi    25
  Izmantotā literatūra    26
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi.
Abu partiju apvienība notika 2002. gada, bet abu partiju ideoloģijas ir krasi atšķirīgas. Latvijas Zaļā partija tiek balstīta uz dabas ētiku, sakārtotību, bet Latvijas zemnieku Savienība ir balstīta uz lauksaimniecību, kas ,protams, atbalsta arī koku izciršanu un dažādu kombainu iegādi, kas tiek kaitēts dabai. Šīs abas partijas savu apvienību uzskata par pareizu lēmumu politikā, jo viņiem esot kopīgas iezīmes un mērķi. Protams, es par kopīgiem mērķiem nešaubos, bet abu partiju ideoloģijas ir pilnīgi pretējas. Es šo apvienību uzskatu par diezgan neloģisku, jo divas tik dažādas partijas nevar apvienoties ar vienādiem mērķiem un idejām. Citās valstīs šīs abas partijas ir vienas no lielākajām konkurentēm savā starpā, bet pie mums šīs abas partijas ir atradušas kopīgas saites. Bet iespējams, ka apvienības rezultāts neslēpjas tikai ideoloģijā, tā kā ir jāmeklē cits iemesls kāpēc abas pēc ideoloģijām tik dažādas partijas apvienojās. Hipotēze pierādījās, ka abu partiju kopējā programma ir rakstīta, lai apmierinātu pēc iespējas lielāku vēlētāju skaitu. Tas ir balstīts uz populisma bāzes.
Izglītība, veselība un sociālā aizsardzība ir jomas, kas uztrauc daudzus. Protams, apvienība no citām atšķiras ar to, ka tā daudz vairāk uzsver dabas aizsardzību, rūpniecības un lauksaimniecības nekaitīgumu. Taču šī programma atšķiras ar to, ka lasot to, nerodas pārliecība, ka kaut kas tiks darīts. Partija ir ļoti neitrāla aktīvajā politikā. Protams, tai netiek pārmests par neizdarītiem darbiem, par darbiem, ka tiek paveikti, taču, arī I. Emša valdības laikā nekas būtisks netika padarīts. Manuprāt, šī apvienība ir “malā sēdētāja”, kas necenšas veikt lielas, riskantas politiskās darbības, lai stabili turētos virs 5% barjeras un iekļūtu nākamajās vēlēšanās. Pēc cilvēku skaita parlamentā tā ir maza partija, iespējams, tas arī traucē tai politiski valdīt, jo galvenokārt tai jāatbalsta lielākā vairuma idejas vai arī nē. Domāju, ka pozitīvs moments tai ir kādas konkrētas vides atbalsts, t.i. vides un ar to saistīto darbību atbalstīšana. Apvienība vismaz vārdos atbalsta lauksaimniecību, tīru vidi.
Personīgi, vadoties no programmas, es par šo partiju nebalsotu, jo tā rakstīta vispusīgi, lai gan pozitīvs aspekts ir tas, ka reklamējot sevi netiek izmantots jau padarīto darbu saraksts, kas man šķistu muļķīgs. Partijām un apvienībām nepieciešami nākotnes plāni, nevis pagātnes cildināšana.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1243342
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties