Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:224519
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 18 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Ņemot vērā visu augstāk minēto tika secināts, ka:
1. Vispārēji finanšu sistēma ir valsts un uzņēmumu naudas līdzekļu fondu veidošanas, pārdales un izmantošanas formu un metožu sistēma nacionālās ekonomikas ietvaros.
2. Valsts finanšu sistēma ir to finanšu posmu kopums, kam jānodrošina valstij tās funkciju veikšanu. To veido valsts un reģiona jeb vietējā budžeta sistēma, ārpusbudžeta fondi. Valsts finanšu sistēmas pamatuzdevums – nodrošināt valsts un tās ekonomikas funkcionēšanu.
3. Finanšu vadīšana aptver darbību, kas saistīta ar finanšu plānošanu, finanšu resursu koordinēšanu, finanšu likumdošanas izstrādāšanu. Šeit var pieskaitīt arī budžeta sastādīšanu un izpildīšanu, nodokļu iekasēšanu, aizņēmumu izlaišanu. Latvijā galvenā institūcija finanšu vadīšanā ir Finanšu ministrija.
4. Valsts finanšu sistēmas galvenais posms ir valsts budžets, kas ir vadības rīcībā esošais lielākais centralizētais naudas fonds, no kura visus naudas līdzekļus pārdala starp tautsaimniecības nozarēm, ekonomikas reģioniem un iedzīvotāju grupām.
5. Latvijā budžeta gads sakrīt ar kalendāro gadu, no 1. janvāra līdz 31. decembrim.
6. Galvenie valsts budžeta ieņēmumu avoti ir nodokļi, bet lielākie budžeta izdevumi paredzēti izglītībai, veselības aizsardzībai, valsts pārvalde un drošības un kārtības nodrošināšanai.
7. Centrālo vietu valsts ienākumu sistēmā ieņem nodokļi. Valsts budžeta ienākuma nodokļi sastāda no 70 līdz 90 %. Vietējās finanses nodokļi sastāda vairāk kā 50 % no visiem ieņēmumiem vietējos budžetos. Pārējais, parasti, ir no valsts budžeta un aizņēmumi
8. Valsts izdevumus nosaka šādi uzdevumi: nodrošināt valsts būtiskas funkcijas, tādas kā aizsardzība un drošība; nodrošināt sabiedrību ar noteiktām papildu precēm, kas ir attīstītas sabiedrības privilēģija, bet kas nevar tikt nodrošināts ar privātā sektora palīdzību , jo tas nedod peļņu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties