Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:337027
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Audits saskaņā ar starptautiskiem standartiem ir neatkarīga pārbaude un auditora viedokļa izteikums par uzņēmuma finansu pārskatiem saskaņā ar esošajiem likumiem un citiem normatīvajiem aktiem.
Ar auditu saprot arī uzņēmuma finansiāli saimnieciskās darbības neatkarīgu kontroli, ko veic auditori ar mērķi pārliecināties par finansu pārskatos uzrādīto datu patiesumu, realitāti.
Mūsu valstī kontroles sistēmu var iedalīt četras grupās:
1. Valsts kontrole. Veic valsts pārvaldes organizācijas un specializētās kontroles organizācijas – Valsts kontrole, Finansu ministrija, Valsts ieņēmumu dienests, Latvijas Banka.
2. Nozaru specializētā (resoru) kontrole. Veic ministrija vai kāda cita organizācija savā pakļautībā un pārraudzībā esošās iestādēs un uzņēmumos. Šī kontrole no 2000.gada 1.marta darbojas saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru Kabineta 1999.gada 5.oktobra noteikumiem Nr.342 “Noteikumi par iekšējo auditu.”
3. Neatkarīga kontrole. Veic dažādas auditorkontroles organizācijas un zvērinātie revidenti un viņu dibinātās sabiedrības.
4. Iekšsaimnieciskā kontrole. Katrā uzņēmumā organizē un nodrošina administrācijas pārstāvji. Iekšējās kontroles sistēmā ietilpst administratīvā un grāmatvedības kontrole.
Neatkarīgā auditorkontrole Latvijā tika izveidota saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru Padomes 1990.gada 19.decembra lēmumu Nr.230 “Par auditorkontroles organizēšanu Republikā”. Tās galvenais uzdevums uz līguma pamata veikt pasūtītāju uzņēmējdarbības revīzijas un pārbaudes, lai apstiprinātu to maksātspēju un uzskaites datu atbilstību īstenībai, kā arī sniegt konsultācijas finansu un grāmatvedības jautājumos.
Pamatojoties uz Latvijas Republikas likumiem, Saeimas lēmumiem, Ministru kabineta noteikumiem un citiem normatīviem aktiem, audits nepieciešams šādos uzņēmumu finansiāli saimnieciskās darbības, likvidācijas, reorganizācijas un privatizācijas gadījumos:
- 1. Dodot atzinumu par uzņēmuma gada pārskatiem saskaņā ar 1992.gada 14.oktobra likuma “Par uzņēmuma gada pārskatiem” 62.panta prasībām. Saskaņā ar likumu par uzņēmuma gada pārskatiem 62.pants nosaka, ka visi uzņēmuma gada pārskati un ziņojumi ir pakļauti obligātai revidentu pārbaudei tiem uzņēmumiem, kuros ir pārsniegti divi no zemāk minētajiem kritērijiem:
- Bilances kopsumma pārsniedz 100.000 latu;
- Neto apgrozījums pārsniedz 200.000 latu;
- Pārskata gada vidējais darbinieku skaits ir lielāks par 25 cilvēkiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1173428
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties