Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:821646
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.02.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  TIESĪBU SISTĒMAS VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS    4
1.1.  ROMĀŅU – ĢERMĀŅU TIESĪBU SISTĒMAS GRUPAS NOZĪME LATVIJAI    5
2.  TIESĪBU SISTĒMAS NOZARES LATVIJĀ    7
3.  TIESĪBU AVOTI UN NORMATĪVO AKTU HIERARHIJA LATVIJĀ    9
4.  TIESU VARA LATVIJĀ    11
4.1.  TIESU SISTĒMA LATVIJĀ    11
5.  TIESĪBU SISTĒMAS ATTĪSTĪBAS NEPIECIEŠAMĪBA    13
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    14
  IZMANTOTOT AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    15
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Mūsdienās dzīvojošs cilvēks noteikti nespētu iedomāties, kā būtu dzīvot uz šīs planētas kurā nebūtu izveidojušās valstis, kurās pastāv tiesības - tiesību sistēma. Mūsdienu cilvēkam tagad to būtu grūti saprast, jo mūsdienās pārsvarā visu regulē tiesības normas, kas, manuprāt, ir palīgs dzīvē, jo tas sakārto dzīves sistēmu, traki būtu dzīvot valstī, kur, piemēram, viss ir atļauts, zagšana, krāpšanās, nepastāvētu tiesības uz savu īpašuma, varētu nākt dzīvot, kas vien grib, nepastāvētu tiesiskās attiecības, kas tad notiktu – visi varētu dzīvot, nebūtu nekādas dzīvesvietas konkrētas un pasaulē valdītu haoss, kas ātri vien pasauli novestu pie bojāejas, tādēļ tiesību sistēma ir ļoti nozīmīga cilvēcei, bez, kuras nav iedomājama gan valsts, gan patreizējā dzīve – cilvēce, kur tiesību sistēma notur cilvēci neredzamos uzvedības rāmjos.
Tiesību sistēma līdz galam protam nekad nevar būt ideāla, jo zinātne attīstās, un arī likumi līdz ar to mainās un tiesību sistēma dzīvo līdzi sabiedrībai. Arī Latvijas tiesību sistēma vēl attīstās un veidojās uz labāku tiesisku valsti, kā Romāņu - ģermāņu tiesību sistēmas grupa.
Latvijas tiesību sistēma ir attīstījusies un progresējusi ļoti, taču protams, tai ir nepilnības, kas ir tiesību normu pretrunās atrodama, taču tas tiek attīstīts un mainīts, jo tiek iesniegti likumprojektu grozījumi, veidotas jaunas likuma normas, lai netiktu pārkāptas cilvēktiesības. Taču tas nenotiek tik ātri cik gribētos, tie ir gadi, kad kaut kas mainās.
Piemēram, aptuveni 15 gadus Izglītības likuma normas nenoteica, ka mācību līdzekļi jāfinansē no pašvaldības budžeta, tikai pēc 15 gadiem tika grozītas šā likuma normas, kas paredz, ka pašvaldību kompetence izglītībā ir finansēt no pašvaldību budžeta atbilstošus mācību līdzekļus valsts izglītības iestādēm.
Tādēļ priekšlikums būtu, lai tiesību sistēma attīstītos vairāk un vairāk ir nepieciešams to popularizēt vairāk. Jo vairāk cilvēki zinās un apzinās tiesību sistēmu Latvijā, jo lielāks ieguldījums būs tieši tiesību sistēmai un arī pašiem cilvēkiem, jo zinās savas tiesības.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1370749
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties