Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:434369
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.nodaļa.  Latvijas Republikas Satversmes izveide    2
2.nodaļa.  Latvijas Republikas Satversmes uzbūve   
3.nodaļa.  Latvijas Republikas Satversmes atbilstība mūsdienām   
  Nobeigums   
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Valsts politikas izveide ir grūts un sarežģīts process, kas jāveido ilgtermiņā, piedaloties gan sabiedrībai, gan valsts pārvaldei. Lai arī konstitūcija darbojas kā valsts pamatlikums un noteikti ir izdots pirms daudziem gadiem, tas tomēr ir jāpilnveido un jāpapildina atbilstoši laikam. Pēc autora domām, Latvijas Republikas Satversme ir nepilnīga, jo tajā nav atrunātas dažādas lietas, kas būtiski ietekmē valsti- pašvaldību darbība, ārpolitika, valsts drošība. Autoram vistuvākais ir ASV modelis, kur valsts ir prezidentāla republika, tāpat arī abu pārējo Baltijas valstu konstitūcijas ir tiešākas, konstitūcijai nav jābūt pārāk garai, taču skaidrai.
Izvērtējot Latvijas ekonomisko un sociālo stāvokli, secinu, ka valstī pastāv korupcija, neizlēmība, „ēnu ekonomika”, milzīgs noziegumu un pārkāpumu skaits, kas norāda uz to, ka Latvijas likumi nedarbojas jeb arī ir viegli apejami. Lai to labotu, jāsāk jau ar konstitūciju, protams, arī jāreorganizē valdības un tai padoto iestāžu darbība.
Latvijas Republikas Satversmē preambulā noteikts, ka vara pieder tautai, taču kā šo varu tauta izmanto? Patiesībā gandrīz nekā, jo politiskā kultūra valstī ir pasība un sabiedriskā līdzdalība minimāla. Sabiedrībai būtu jāsāk aktīvāk iesaistīties valsts pārvaldē, patreiz no tautas ir dzirdama tikai žēlošanās. Latviju ir piemeklējuši grūti laiki, tači tie ir pārvarami tad, ja ar tiem cīnās.
Konstititūcija ir valsts svarīgākais dokuments, tā jāparzin būtu ikvienam, taču sabiedrība likumus nepārzin, līdz ar to bieži rodas domstarpības. Patreiz partiju apvienība „Visu Latvija/ Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” ir uzsākusi parakstu akciju par izglītību valsts skolās tikai latviešu valodā, kam es piekrītu, ja tā ir valsts apmaksāta iestāde izglītībai jābūt valsts valodā, ja tā ir privāta iestāde, izglītību var iegūt arī citā valodā. Taču tie nav vienīgie grozijumi, kas jāveic.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1246076
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties