Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
  • Latvijas Lauksaimniecības universitātes studentu pašpārvalde

     

    Referāts16 Vadība

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:303720
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

LLU studentu pašpārvaldes mērķi

1) studentu pašpārvalde pārstāv LLU studentus
2) risina jautājumus par studentu akadēmisko, sociālo kultūras un sporta dzīvi,
3) apzina un aizstāv studentu viedokli LLU (Studentu pašpārvaldes pārstāvji ietilpst visās LLU struktūrvienībās - Konventā, Senātā, Mācību un Saimnieciskajās Padomēs, arī rektorāta sēdēs), uzņēmumos un citās institūcijās Latvijā un pasaulē, kā arī Latvijas Studentu Apvienībā (LSA).

Iespējams, ka Studentu pašpārvalde ir pirmās pieredzes un pirmo sociālo kontaktu veidošanas vieta, jauniešiem, kas savu turpmāko dzīvi vēlas cieši saistīt ar politiku. Iespējams, ka tā ir vieta, pateicoties kurai, tur darbojošies studenti, kļūst atpazīstami ne tikai savā, bet arī citās augstskolās. Taču noteikti Studentu pašpārvaldei vajadzētu būt vietai, kur pulcētos aktīvi, ideju un vēlmes darboties bagāti, uzņēmīgi studenti, kas savā studiju procesā sapratuši, ka brīvo laiku labprāt pavadītu ne tikai savu, bet daudzu citu studentu problēmu risināšanai, kam patīk būt visu aktivitāšu centrā. Pasaule nepārtraukti attīstās, tajā vienmēr var atrast kaut ko jaunu, ko radīt, kaut ko vecu, ko aizmirst, izmainīt, uzlabot.

Lielākie studentu svētki Jelgavā katru gadu ir „Studentu dienas”, kurus jau vairākus gadus organizē LLU SP.

2. LLU studentu pašpārvaldes saistība ar apkārtējo vidi, sadarbība ar citām organizācijām, valsts likumdošana.

Studentu pašpārvaldei ir plašs sadarbības tīkls ar dažādām iestādēm un organizācijām, kuras nemaz nav iespējams visas uzskaitīt. Piemēram, organizējot kādu plašā mēroga pasākumu nākas meklēt sponsorus no dažādām firmām. Studentu pašpārvaldei ir sadarbība arī ar LLU un citām Latvijas augstskolām.

LLU SP var noformēt arī Parex ISIC un ISIC kartes. To var darīt pašpārvaldes darba laikos, līdzi ņemot pases kopiju, kā arī fotogrāfiju 3x4 cm. Ja izgatavo šo karti pirmo gadu, karte ir bezmaksas, taču atjaunošana katru nākamo gadu būs 2 Ls. Izgatavojot ISIC karti līdzi jāņem 3.50 Ls un fotogrāfiju 3x4 cm.

2005. gadā februāra sākumā norisinājās trešās LLU SP vēlēšanas un tajās varēja balsot par trim studentu sarakstiem – „Jaunais Orkāns”, „Studentu kodols” un „Pipariņš”. Balsot varēja klātienē studējošie pamatstudiju un maģistrantūras studenti. Vēlēšanās piedalījās nepilni 23 % no visiem LLU balsstiesīgajiem studentiem. Vispopulārākais izrādījās „Jaunais Orkāns”, kas vēlēšanās ieguva pārsvaru ar 51.2% balsu un 11 vietām jaunajā SP Domē, iegūstot 40.9% balsu un 8 vietas, iekļuva „Studentu kodols”, savukārt „Pipariņam” tika 7.9% un 2 vietas.
Par jauno LLU SP vadītāju tika ievēlēts GINTS KUKAINIS no „Jaunā Orkāna”, EF 4. kursa students.
Šajā gadā pašpārvalde ir īpaši aktīva, tiek turpinātas vecās veiksmīgās sadarbības un tradīcijas ar Hansabanku. Jau ceturto gadu tiks rīkota akcija „Katru dienu divas baltas zeķes”, kuras laikā kādai no LLU dienesta viesnīcām dāvina veļas mašīnu. Kā arī šogad sadarbībā ar Hansabanku izveidota veidota jauna LLU SP mājas lapa.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1193824
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties