Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:680954
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Teorētiskais pamatojums un metodoloģija    4
2.  Latvijas labējās politiskās partijas    5
3.  Lisabonas stratēģija    6
4.  Latvijas labējo partiju attieksme pret Lisabonas stratēģiju    10
4.1.  „Jaunais Laiks”    10
4.2.  Kristīgi Demokrātiskā Savienība    11
4.3.  Tautas Partija    12
4.4.  „Latvijas Ceļš”    13
  Nobeigums    14
  Izmantotā literatūra un citi informācijas avoti    16
Darba fragmentsAizvērt

Eiropas Savienība (ES) ir valstu savienība, kas nepārtraukti mainās, un ar savām izmaiņām nozīmīgi ietekmē arī notiekošo tās dalībvalstīs. Vienas no nozīmīgākajām plānotajām pārmaiņām ES ir Lisabonas stratēģija un tās reformu programma veselai desmitgadei.
Šobrīd ES ir nonākusi līdz pusceļam Lisabonas stratēģijas realizēšanā, taču diemžēl nevis padarītā darba un veikto reformu ziņā, bet gan tikai laika ziņā- ir pagājuši pirmie pieci gadi. Viss norāda uz plānotā izpildes kavēšanos, pārāk lēnu tempu un draudiem, ka ambiciozie ES mērķi varētu netikt sasniegti,1 tāpēc rodas jautājums, kāpēc tas tā notiek? Kāpēc dalībvalstis nespēj veikt šīs reformas pietiekami ātri un efektīgi?
Politiskās partijas ir visu politisko norišu centrā, un šāds process ir arī Lisabonas stratēģija. Tas nozīmē, ka nacionālo dalībvalstu politiskajām partijām arī ir sava zināma ietekme uz dalībvalsts darbību šajā reformu programmā. Tas tā ir ne tikai tāpēc, ka partijām ir sava ietekme parlamentā (Latvijā- Saeimā) vai uz vēlētājiem, bet gan tāpēc, ka arī valdības sastāvs nāk no partijām, un tieši valdība ir tā, kas visskaidrāk izrāda vai formē dalībvalsts nostāju, attieksmi konkrētos jautājumos. Šeit arī parādās tieša partiju ietekme.
Tā kā Latvijā pie varas ir vairāk labējās politiskās partijas, tad iespējams, ka tieši šo partiju aplūkošana palīdzētu izprast, kā šo partiju nostāja pret Lisabonas stratēģiju ietekmē Latvijas darbību tajā un līdz ar to arī Lisabonas stratēģijas kā tādas realizāciju, lai panāktu ES mērķus.
Metodoloģijas pamatā ir salīdzinājums, kura nozīme ir noskaidrot, vai līdzīgas politiskās partijas (Latvijas labējās politiskās partijas) vienādi attiecās pret vienu un to pašu nemainīgo faktoru (Lisabonas stratēģiju). Pateicoties šim salīdzinājumam, varēs noskaidrot, kādas ir šo partiju nostājas un kā tās varētu ietekmēt Lisabonas stratēģijas reformu veikšanu Latvijā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties