Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:242385
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Eksporta dinamika pa preču plūsmām 1997.-2000.gadā    4
2.  Eksporta preču grupas plūsmu griezumā 2000.gadā    8
3.  Eksporta preču plūsmas pa valstu grupām un valstīm 2000.gadā    16
  Secinājumi un priekšlikumi    22
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    25
Darba fragmentsAizvērt

Eksports patēriņam jeb preču izvešana realizēšanai ārvalstīs kā muitas procedūra atļauj izvest Latvijas preces no muitas teritorijas. Preces izvešanas procedūra nosaka preču izvešanas formalitātes, arī tirdzniecības politikas pasākumus un, ja nepieciešams, muitas maksājumus, kas piemērojami, preces izvedot. Visas izvešanai paredzētās Latvijas preces ir jāpakļauj preču izvešanas procedūrai. Izvedamo preču deklarācija jāiesniedz muitas iestādē, kuras teritoriālajā uzraudzībā atrodas preču izvedējs vai kur notiek preču iepakošana vai iekraušana izvešanai. Preču izvešanas atļauja izsniedzama ar nosacījumu, ka preces izved no muitas teritorijas nemainītā veidā – tādā pašā, kādā tās bija brīdī, kas tika pieņemta muitas deklarācija par preču izvešanu. Preču izvešanas procedūra ir pabeigta, kad preces tiek izvestas no muitas teritorijas.
Izvešana uz pārstādi ļauj izvest Latvijas preces uz laiku ārpus muitas teritorijas, lai pakļautu tās pārstādes operācijām, un produktus, kas radušies šo operāciju rezultātā, atpakaļievest Latvijā, piemērojot muitas maksājumu atvieglojumus. Latvijas preču izvešana pārstrādei paredz preces izvedot piemērojamo muitas maksājumu iekasēšanu, tirdzniecības politikas pasākumu veikšanu un citu formalitāšu kārošanu pirms preču izvešanas ārpus muitas teritorijas. Atļauja izvešanai uz pārstrādi izsniedzama pēc tās personas lūguma, kura uzņemas atbildību par pārstrādes operāciju veikšanu. Muitas iestāde nosaka termiņu, kurā kompensācijas produkti – ir jāieved atpakaļ Latvijas Republikas muitas teritorijā.
Izvedums pēc pārstrādes – muitas procedūra, kas atļauj izvest no Latvijas Republikas muitas teritorijas pārstrādātās preces Latvijā. Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonas ir tiesīgas pārbaudīt pārstrādes uzņēmuma uz laiku pārstrādei ievesto preču vai citu priekšmetu apjomu, kā arī pieprasīt no uzņēmuma vadības dokumentus par pārstrādei ievesto preču vai citu priekšmetu uzskaiti un preču vai citu priekšmetu pārstrādes operācijām. Preču vai citu priekšmetu pārstrādes laiku, ņemot vērā pārstrādes tehnoloģisko ciklu, katrā konkrētajā gadījumā nosaka muitas iestāde, bet tas nedrīkst pārsniegt 12 mēnešus no preču un citu priekšmetu deklarēšanas dienas. Atsevišķos gadījumos, kad pārstrādes cikls ir ilgāks par 12 mēnešiem, muitas iestāde ir tiesīga noteikt ilgāku pārstrādes laiku.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties