Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:596419
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

VALSTU RAKSTUROJUMS

VĀCIJA

Vācija ir valsts Viduseiropā. Tā robežojas ar Poliju, Čehiju, Šveici, Franciju, Austriju, Luksemburgu, Beļģiju, Nīderlandi, Dāniju. Ziemeļos to apskalo Ziemeļjūra un Baltijas jūra. Lielākie līči: Mēklenburgas, Greifsvaldes, Oderas līcis; daudz pussalu, salu. Baltijas jūrā Piekrastē iespiežas Ķīles, Lībekas un Helgolandes līcis, kā arī Elbas, Vēzeres un Emsas grīvlīcis. Vācijā ir jūras klimats, citur pārejas klimats. Vācijas platība ir 356 959 km2, salīdzinoši tā ir apmēram 5 reizes lielāka par Latviju, un ir mazāka tikai par Spāniju un Franciju, Eiropā. Vācijā oficiālā valoda ir vācu valoda, taču runā arī dāņu, sorbu, frīzu un turku valodās. Naudas vērtība kopš 2002.gada ir eiro. Vācija sastāv no 16 federālajām zemēm: Bādenes - Virtenbergas, Bavārijas, Berlīnes, Brandenburgas, Brēmenes, Hamburgas, Hesenes, Meklenburgas – Priekšpomerānijas, Lejassaksijas, Ziemeļreinas – Vestfālenes, Reinzemes – Pfalcas, Saksijas, Saksijas- Anhaltes, Šlēsvigas – Holšteinas un Tīringenes.
Vācijas iedzīvotāju (83 000 000) nacionālais sastāvs ir viendabīgs- 99% ir vācieši; minoritāte- sorbi, Z daļā dzīvo nedaudz dāņu, frīzu un holandiešu. 7% Vācijas iedzīvotāju- ārzemnieki, no tiem 24% turki, 13.5% dienvidslāvi, 12.5% itāļi. VFR ir viena no visblīvāk apdzīvotajām Eiropas valstīm- 248 cilv.km. Ekonomiski aktīvie iedzīvotāji 8 miljoni(2001); no tiem rūpniecībā un celtniecībā nodarbināti 50.6%, lauksaimniecībā un mežsaimniecībā 10.4%, tirdzniecībā un sagādē 10.5%, neražojošajā sfērā 20.1%, pilsētās 76.6% iedzīvotāju.
Iedzīvotāju dzimumvecumstruktūra:...

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1209702
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties