Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:658624
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Latvijas Zvērinātu revidentu asociācija    4
2.  Starptautiskie revīzijas standarti    6
2.1.  Revīzijas pamatprincipi    6
2.2.  Audita standartu sistēmas    7
2.3.  Revīzijas standartu raksturojums un nozīme    8
  Secinājumi    12
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

1. Latvijas Zvērinātu revidentu asociācija (LZRA)

Auditorkontroles darbību Latvija regulē Latvijas Republikas likumdošana par finansiāli saimniecisko darbību, grāmatvedību, uzņēmuma gada pārskatiem, zvērinātiem revidentiem. Lai vadītu un koordinētu auditorkontroles darbību, Latvijas Republikas ministrija ir izveidojusi Zvērināto revidentu Asociāciju, kuras sastāvā ietilpst augstas kvalifikācijas zinātniskie darbinieki un speciālisti praktiķi ar pieredzi tiesību zinātnēs, grāmatvedības, finansu un saimnieciskās darbības analīzes jomā [3, 10].
Latvijas Zvērinātu revidentu asociācija ir neatkarīga profesionāla korporācija, kas dibināta 1994.gadā saskaņā ar likumu “Par zvērinātiem revidentiem”. Organizāciju dibināja 75 zvērināti revidenti, bet pirmsākumi Latvijā meklējami jau 1938.gada 12.jūlijā, kad Latvijas Republikas Ministru kabinets pieņēma un Valsts Prezidents izsludināja “Likumu par zvērinātiem revidentiem”. LZRA ir vienīgā profesionālā organizācija Latvijā, kas apvieno visus zvērinātos revidentus un zvērinātu revidentu komercsabiedrības. Patreiz LZRA apvieno 140 zvērinātus revidentus un 121 zvērinātu revidentu komercsabiedrību [4].
Likums “Par zvērinātiem revidentiem” nosaka Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas darbības pamatprincipus. Latvijas Zvērinātu revidentu asociācija pārstāv savu biedru intereses un aizstāv tās, organizē zvērinātu revidentu kvalifikācijas eksāmenus, kā arī lemj par sertifikāta izsniegšanu zvērinātam revidentam un licences izsniegšanu zvērinātu revidentu komercsabiedrībai. Latvijas Zvērinātu revidentu asociācija kārto Zvērinātu revidentu reģistru un Zvērinātu revidentu komercsabiedrību reģistru, izskata zvērinātu revidentu un klientu strīdus pēc strīdā iesaistītās puses pieprasījuma, kā arī veic citus likumos un savos statūtos noteiktos uzdevumus. Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas darbības finansēšanai tās biedri maksā ikgadēju biedra naudu asociācijas kopsapulces noteiktajā apmērā [2, 10; 6].
Asociācijas augstākā pārvaldes institūcija ir kopsapulce. Tā ievēlē Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas priekšsēdētāju, valdes locekļus un izveido pastāvīgās komitejas. Pastāvīgās komitejas darbojas saskaņā ar Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas statūtiem un pilda kopsapulces un valdes lēmumus [6].
Asociācija izveidota, lai veicinātu auditoru profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanu, izstrādātu un pieņemtu revīzijas standartus, kā arī lai rūpētos par savas profesijas prestižu [3, 10].

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1136967
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties