Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:664660
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Tiesības un pienākumi bērna audzināšanas procesā    5
2.  Latvijas Administratīvā pārkāpumu kodeksa 173. panta struktūra    10
3.  Latvijas Administratīvā pārkāpumu kodeksa 173. panta sastāva analīze    13
4.  Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 173. panta piemērošana praksē un problemātika    18
5.  Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 173. panta un Bērnu tiesību aizsardzības likuma 85. panta noteiktās atbildības salīdzinājums    21
  Secinājumi    23
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    25
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Apkopojot kursa darbā izklāstīto informāciju, izmantoto literatūru, pieejamos avotus, kuros tika sniegtas atziņas par LAPK 173. pantu, darba autore nonāca pie šādiem secinājumiem:
1. Visiem sabiedrības locekļiem ir tiesības un pienākumi, kurus ir jāievēro, jārealizē un ar tiem ir iespēja iepazīties ņemot vērā to tiesisko statusu un saturu, kuru ieņem konkrēts subjekts. Vecāku un bērnu tiesībām un pienākumiem, kas tika apskatīti šajā kursa darbā, ir ļoti liela nozīme gan vecāku, gan bērna dzīvē. Ņemot vērā, ka nelabvēlīgas var būt ļoti dažādas ģimenes: alkoholiķu, narkomānu, varmācīgas (emocionāli, psihiski, fiziski, seksuāli), reliģiski ekstrēmas un fundamentālistiskas, nelokāmi dogmatiskas. Par pamatu labvēlīgai ģimenei un ģimenes emocionālajai veselībai nav saistības ar materiālo stāvokli, vai ar kādu būtiski ieguvumu. Labvēlīgā ģimenē: par problēmām runā, līdz ar ko, tās risina un nākotnē pazūd. Ja katrs no minētajiem tiesību subjektiem apņemas pildīt gan tiesības, gan pienākumus, tad viņu starpā rodas saikne, labvēlīga mijiedarbība un veselīgas ģimenes emocionālās jūtas.
2. Pēc autores domām, LAPK 173. panta sastāva analīzes gaitā, visaptverošākā definīcija, kas nosaka vecāku pienākumus pret bērniem: “Rūpes par bērnu nozīmē viņa aprūpi, uzraudzību un tiesības noteikt viņa dzīvesvietu. Bērna aprūpe nozīmē viņa uzturēšanu, t.i., ēdiena, apģērba, mājokļa un veselības aprūpes nodrošināšanu, bērna kopšanu un viņa izglītošanu un audzināšanu (garīgās un fiziskās attīstības nodrošināšana, pēc iespējas ievērojot viņa individualitāti, spējas un intereses un sagatavojot bērnu sabiedriski derīgam darbam). Rūpes par bērna mantu nozīmē gādību par bērna mantas uzturēšanu un izmantošanu tās saglabāšanai un vairošanai”, autores prāt, vecākiem ievērojot augstāk minēto definējumu, un nododot to arī saviem bērniem, nevajadzētu rasties konflikta situācijām, kas būtu/ir šī kursa darba pamatmērķa problemātika.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1388969
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties