Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:594406
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
2.  Ievads    2
3.  Latvijas okupācija    3
4.  Aneksijas sagatavošana    3
5.  Ilūzijas zūd    4
6.  Lata sagraušana    5
7.  Rūpniecības staļinizācija    6
8.  Kolektivizācijas vardarbība    7
9.  Rusifikācija darbībā    9.
10.  1941.gada agonija    10
11.  Nacionālkomunisma kustība    10
12.  Pretošanās kustība, neatkarības atjaunošana    11
13.  Secinājumi    12
14.  Pielikums    13
15.  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

Nemaz tik sen Latvija vēl bija pakļauta Padomju Savienībai, kura iebruka Latvijā pilnīgi bez jebkādas provokācijas. Tas ir daudziem zināms fakts. Bet ir cilvēki, kuri tam negrib piekrist un saka, ka Latvieši paši vēlējās, lai viņus pievieno Padomju Savienībai. Tā kā jauniešu vidū šis jautājums ir ļoti strīdīgs, nolēmu to papētīt sīkāk, lai noskaidrotu dažādus faktus, kas varētu sniegt kādu informāciju, par kārtību, kādā mēs tikām iekļauti Padomju Savienībā. Manuprāt, mana vecuma cilvēkiem ir ļoti vājš priekšstats par toreizējiem notikumiem. Jāņem vērā, ka liela daļa jaunieši ir dzimuši jau brīvā Latvijā vai piedzima Padomju Savienības sabrukuma laikā, saņemot mantojumā padomju laikos iespiestu dzimšanas apliecību.Latvijas okupācija.

1940. gada 15. jūnijā no rīta bruņota PSRS diversantu grupa pārkāpa robežapsardzes punktu Masļeņikos. Latvijas valdība šo notikumu komentēja kā nejaušu pārpratumu, bet tas būtībā bija Latvijas okupācijas sākums. 1940. gada 17. jūnijā pulksten 5 no rīta PSRS karaspēks sāka pāriet Latvijas robežu; pulksten 8 no rīta, padomju armija bija pārgājusi Latvijas robežu no visām trim sauszemes pusēm, lai okupētu Rīgu, Jelgavu, Daugavpili, Rēzekni un Krustpili. Padomju Savienība veica neizprovocētu militāru agresiju pret Latviju un okupēja to. Ar to Maskava pārkāpa pašas parakstītos līgumus (Latvijas–Krievijas 1920. gada miera līgums, Latvijas–PSRS 1932. gada neuzbrukšanas līgums). Kārlis Ulmanis izlēma krieviem nepretoties, ko no militārā viedokļa var saprast, jo padomju pārspēks bija milzīgs. Tomēr piekasīties varētu viņa lēmumam neizteikt pat diplomātisku protestu pret okupāciju. Taču pat šis vienpersoniskais lēmums neaizēno PSRS izdarīto. Tomēr, ja ņemam vērā Lietuvas gadījumu - valsts prezidents Antans Smetona aizbēga no valsts un neparakstīja nevienu no okupantu nodiktētajiem lēmumiem, taču okupācija vienalga notika – tad Ulmanis tāpat neko daudz nevarēja mainīt. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1141405
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties