Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:800414
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Vissvarīgākie atzinumi par valodu    3
1.  Valoda – sabiedriska parādība    3
2.  Valodas izcelšanās un attīstība    3
3.  Indoeiropiešu valodas, baltu valodas grupas    4
4.  Rakstības izveidošanās    4
5.  Galvenie rakstības veidi    5
6.  Valodniecība, tās galvenās nozares    5
  Stilu mācības    5
1.  Literārās valodas normas    5
2.  Literārās valodas stilu lietojuma daudzveidība    6
Darba fragmentsAizvērt

Jau kopš seniem laikiem cilvēce interesējusies par valodu, par tās būtību. Taču dažādos laikmetos, dažādos sabiedrības attīstības posmos valodas būtības izpratne ir bijusi visai atšķirīga. Tā mainījusies līdz ar sabiedrības attīstību, līdz ar cilvēka domāšanas un izziņas spēju arvien dziļāk, pilnīgāk un vispusīgāk atklāt izzināmo parādību, tai būtiskās un arī ne tik būtiskās pazīmes, izveidojās īpaša zinātne. Valoda ir sarežģīta parādība. Tai piemīt daudzas pazīmes, kas izriet no pašas valodas uzbūves. Ir nepieciešams, lai, sabiedrībai attīstoties, iepazīstot jaunas parādības un attieksmes apkārtējā pasaulē, valodā arvien būtu piemēroti līdzekļi ne vien no jauna izzināto parādību nosaukšanai, bet arī visa tā izteikšanai, kas par šīm parādībām izzināts. Raksturojot valodu, tās būtību, jāņem vērā gan viena, gan otra valodas pazīmju grupa. Iepazīstot valodas saistību ar citām parādībām, gūstam dziļāku ieskatu pašas valodas būtībā, kā arī pamatojumu tam, kādēļ cilvēcei tiek liela interese par valodu.

1.Valodas izcelšanās un attīstība.

Attīstība ir patstāvīga valodas pazīme, jo, kamēr vien valoda pastāv, tā attīstās. Attīstība faktiski ir sabiedriski nosacīta valodas pastāvēšanas forma. Valodas attīstība cieši jo cieši saistīta ar pašas sabiedrības attīstību, tā izriet no sabiedrības attīstības. Galvenais spēks, kas nosaka un virza valodas attīstību, ir sabiedrības allaž aktīvā vajadzība pēc sabiedrības locekļu attīstības pakāpei un laikmetam piemērota, izteiksmīga, izteiksmes līdzekļiem bagāta, visai sabiedrībai kopīga saziņas līdzekļa. Valodas izteiksmes līdzekļu krāsojums aizvien jāpapildina ar jauniem materiāliem.
Visstraujāk attīstās un pārveidojas valodu vārdu krājums – leksikas apakšsistēma. Valodas attīstībā realizējas tās neierobežotās spējas pilnīgoties, izmantojot pašas valodas sistēmas iekšējās potences, radīt arvien jaunus un jaunus valodas elementus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties